Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aynı gün içinde 4 farklı ilçede Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı gerçekleştirerek, vatandaşlarla buluştu.

“Rozetimizi çıkardık herkese eşit hizmet verdik”

Pursaklar Cumhuriyet Caddesi’ndeki açılışta konuşan Başkan Yavaş, beş yıl önce rozetini çıkarıp Ankara’nın bütün ilçe ve köylerine eşit hizmet verdiklerini vurgulayarak “Asla ve asla ayrımcılık yapmadık. Çünkü felsefemiz şu; madem herkesten eşit şekilde para alıyoruz, onların vergilerinden istifade ediyoruz, o zaman eşit şekilde hizmet etmemiz lazım. Bir Allah'ın kulu diyemez ki, ‘Biz az oy verdik diye az hizmet aldık’ diye. Bizim felsefemiz böyle. Seçildiğiniz akşam artık herkesin belediye başkanı olmuşsunuzdur” diye konuştu.

Başkan Yavaş, eski dönem kadar kavşak, eski dönemden fazla yeşil alanı kente kazandırdıklarını belirterek, “Gerçek belediyecilik, kentinde yaşayan herkesin eşit bir şekilde eğitime ulaşmasını sağlamaktır, kentinde yaşayan herkesin eşit bir şekilde evinde sıcacık yuvasında oturmasını sağlamaktır, onların okul ihtiyaçlarını karşılamaktır, onların önünü açmaktır. Bir yandan da aynı şekilde üretimi arttırmaktır” dedi.

“İçinde insan olmayan projeye para harcamadık”

İçinde insan olmayan hiçbir yatırıma para harcamadıklarını bildiren Başkan Yavaş, Pursaklar’a yapılan yatırımlarla ilgili de şunları söyledi:

“Protokol Yolu Tünel Yenileme… Şimdi yandan aslında köprüyle geçecek yere tünel yapmışlar. Tamamen gereksiz. Üstünü de kayalar yapmışlar, demir profillerin üstüne. O kayalar orijinal değil biliyorsunuz. Göçme tehlikesi oldu ve kaza yaşandı. Buralara hiç harcamadıysak 100 milyonun üstünde para harcamak zorunda kaldık. 10 köye ücretsiz internet veriyoruz. Altınova, Peçenek, Yıldırım Beyazıt Mahallelerindeki asbestli su borularının tamamı yenilendi. 120 bin metre yeni içme suyu hattı yapıldı. 10 kilometre çapında Çubuk Çayı temizliği yapıldı. Ve Pursaklar'a diğer ilçelerden çok daha fazla tam 270 bin ton asfalt atıldı. Çocuk kreşimiz yeni bitti. Özal Bulvarı 1566. Caddesi’ndeki köprülü kavşak da Allah nasip ederse hemen haziran ayında başlıyor, müteahhidin avansını da yatırdık, inşallah Pursaklar’a yeni bir giriş yapılıyor.”

Hibya Haber Ajansı