İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Onat Tüneli çalışmalarını yerinde inceledikten sonra açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında 2,3 milyar liralık projenin 2025’te tamamlanacağını belirten Başkan Soyer, “Çok titiz bir çalışma yapılıyor. İzmir’in geleceğini kurtaracak çok önemli bir yatırım hayata geçiriliyor” dedi.

Başkan Soyer tünel kazı çalışmalarında yüzde 65 ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, “Manisa çıkışından itibaren Konak’a erişim normal koşullarda 45 dakika iken bunu 10 dakikaya indirecek Buca Viyadüğü ve Tüneli İzmir trafiği için ciddi bir yatırım. İzmir’e ciddi bir nefes aldıracak büyük bir yatırımın 2025 gibi bitmesini hedefliyoruz. Yaklaşık 8,3 kilometrelik bir güzergah. Bunun viyadükler kısmı tamamlanmıştı. En zor kısmı tünel kısmı. Bunun da kazı çalışmalarının yüzde 65’i tamamlandı. Buca tarafından bin 120 metre, Altındağ tarafından da 500 metre kazı tamamlandı. Çok titiz bir çalışma yapılıyor. Yüklenici firma da çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. İzmir’in geleceğini kurtaracak çok önemli bir yatırım” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı