Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, esnafın her zaman yanında olduklarına vurgu yaparak, “Pandemi dönemi geçirdik, esnafımızın iş yerleri, dükkanları kapandı destek olduk. Terzilerimize maske diktirdik, kuryelerimize servis yaptırdık, nakliyecilerimize paket dağıttırdık. Gece vakti sokağa çıkma yasağı olunca pazarcılarımızın sebzelerini almak suretiyle onlara destek olduk. Taksici esnafımıza ücretlerini vermek üzere filyasyonuna destek olduk. Yine onların ve minibüsçülerin araçlarının hepsinin içerisine kabin yaptırdık. Dolayısıyla bizden talepleri geldiği zaman mutlaka yanında olduk” diye konuştu.

“İçinizde sıradan biri gibi çalıştık”

“İçinizde sıradan biri gibi çalıştık” diyen Başkan Yavaş, “Beş yıl boyunca bir araç, bir koruma, bir şoförle gezdik içinizde. Çünkü bu harcanan paralar esnafın parası, vatandaşın parasıydı” ifadelerini kullandı, kırsal kalkınma ve sosyal destek uygulamalarından bahsetti. Belediye meclisinde yaşadıkları sıkıntılarıda anlatarak  “Elimizden tutacak belediye başkanlarına ihtiyaç var” diyen Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Belli ki rekor oyla seçiliyoruz. Biraz önce İsa Başkanımın dediği gibi, esnafımız kendi yanında olanı da bilir, pandemi döneminde insanların dükkanı kapalı zaten para kazanmıyorlar deyip idare etmeyip ceza kesen belediye başkanlarını da bilir. Bizler kiracılarımızdan kira almadık, kira indirimi yaptık. Her türlü desteği yaptık ve pandemi ortamını bu şekilde atlattık. Aynı şekilde destek olmaya da devam edeceğiz.”

 

Hibya Haber Ajansı