Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Ankara Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen Bahara Merhaba etkinliğinde; Türk Halk Müziği’nin değerli sanatçıları Sabahat Akkiraz, Hüseyin Turan, Mustafa Özarslan ve Hüseyin Uğurlu en sevilen türküleri seslendirdi.

Atatürk Spor Salonu’nu dolduran Ankaralıların alkış ve tezahüratlarla karşıladığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bahara merhaba diyoruz, güzel günlere merhaba diyoruz.” dedi.

Hacı Bektaş-i Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” sözlerine atıfta bulunan Yavaş, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizler bir olduğumuz zaman, iri olduğumuz zaman diri oluyoruz. Hep birlikte tek bir millet, Türk milleti oluyoruz. Böyle kalplerimiz aynı anda attığı zaman gerçekten Türk milleti hiçbir zaman yıkılmaz. Bütün ayrımcılığa rağmen, bütün kışkırtmalara rağmen bugüne kadar başarılı olamadılarsa bunun nedeni içimizdeki vatan sevgisi ve birbirimize olan kardeşliğimizdir. İnşallah ilelebet sürecek bu kardeşliğimiz, inşallah çok daha güzel günlere uyanacağız.”

Hibya Haber Ajansı