İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen’in eşlik etti.

İmamoğlu, konuşmasında hizmete açtıkları merkezin, Tarihi Yarımada ve çevresindeki yoğun trafiğin önüne geçeceğini ve yaya güvenliğini üst seviyeye çıkaracağını vurguladı.

İmamoğlu, bölgesel ve çevresel anlamda olumsuzlukları bünyesinde barındıran Yenikapı’daki Emniyet Otogarı’nı, açılışını yaptıkları modern Alibeyköy Lojistik Merkezi’ne taşıma kararı aldıklarını aktararak, şunları söyledi:

“Bu bölgede taşıt trafiğini sınırlandırmak, trafiği sakinleştirmek, yaya ulaşımını geliştirmek zorundayız. Özellikle tekerlekli ulaşım sisteminin yani kamyon, otobüs, minibüs vesaire tarihi mekanlar üzerindeki baskısının azaltılması şart. O zaman orası çok daha nitelikli bir hale geliyor. Temiz enerjili ulaşımın sağlanması gerekiyor. Tarihi Yarımada içindeki, perakende ve toptan ticari faaliyetlerinin yol açtığı olumsuz yük hareketlerinin bir düzene kavuşturulması şart. Bugün açılışını yaptığımız bu kıymetli proje sayesinde, Alibeyköy Lojistik Merkezi sayesinde, işte tam da bunu sağlayacağız.”

 “Hukuksuz olarak işlerini yürütmeye çalışan esnafımıza bir kez daha çağrımı yineliyorum”

İmamoğlu konuşmasında işlerini yasal olmayan yoldan halleden esnafa da seslenerek, “Gelin bu işi uzatmadan, vatandaşı daha fazla mağdur etmeden, hızla çözelim. Emniyet Otogarı’nda hukuksuz olarak işlerini yürütmeye çalışan esnafımıza bir kez daha çağrımı yineliyorum. Bu işin karşısında direnmeyin kardeşim. Bak; pırlanta gibi yer yaptık. Sizler için ayırdığımız bu yerde, işinizi yapmaya gelin ve devam edin. Buradan insani bir çağrı yapıyorum. İtibarlı esnaf, itibarlı tüccar bu çağrımıza hemen cevap verir. Ben buna inanıyorum. Hem siz daha modern, daha sağlıklı koşullara kavuşun hem vatandaş rahatlasın hem Fatih'in, Tarihi Yarımada’nın trafiği rahatlatsın. Emniyet Otogarı’nın içinde olduğu alanı da Fatih için, ‘Yenikapı Kültür Parkı’ olarak düzenlemek için bütün hazırlıklarımız tamam. Gelin, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu korumak adına, vatandaşlarımıza dinlenme, eğlenme imkanı sağlamak üzere yapacağımız Yenikapı Kültür Parkı, o bölgede düzen ve huzur getirecek, canlılık ve rekabet, bereket getirecek, esnafına para kazandıracak, insanları mutlu edecek değerli ve önemli projeyi hayata geçirmemize katkı sunun. Engellemeye çalışmayın” açıklamasında bulundu.

 “31 Mart'ta halkçı anlayışın kazanmasını sağlayacaksınız”

“Sizler, 31 Mart'ta eminim ki yalnız büyükşehirde değil, ilçelerde, Büyükşehir Meclisi’nde, halkçı anlayışın kazanmasını sağlayacaksınız” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “ İnanın gerisini hiç düşünmeyin. 5 yılda, 25 yıla bedel iş yaptık. Şu kardeşiniz size söz veriyor: 10 yılda, 50 yıla bedel iş yapacağız İstanbul'da, 50 yıla bedel. Ne demiştim? Allah'a şükür gençliğimiz var. Enerjimiz yüksek. Yolumuz doğru. Yolumuz aydınlık. Yolumuz hak yolu, halktan yana yolu. Öyleyse ne var? Tam yol ileri kardeşim, tam yol ileri” diye konuştu.

İmamoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Özmen’e de destek isteyerek, “Biz İstanbul'un muhafızlığını devam ettireceğiz, o da Eyüpsultan muhafızlığına başlayacak ve şehri geliştirecek. Kapı kapı gezip anlatmanızı, oy istemenizi istiyoruz. Ben onun aklına güveniyorum, o benim aklıma. O da kendi çalışma arkadaşlarının aklına güvenecek. Şuradaki herkesin aklı, fikri, zihni o kadar zengin ki. Ben, buradaki milletin evlatlarına güvenmeyeceğim de bir seçilmiş adama güveneceğim” dedi.

Hibya Haber Ajansı