İmamoğlu, halk buluşması öncesinde de Küçükçekmece Belediyesi Fevzi Çakmak Emekliler Lokali açılışına da katıldı. Açılışın ardından Fevzi Çakmak Mahallesi’ne geçen İmamoğlu ve Çebi, vatandaşlara hitap etti.

“Bu tehditlere pabuç bırakmayın”

Vatandaşların marteniçka bileklik hediye ettiği İmamoğlu, meydanlarda sevgi olduğunu belirterek, “Biz bir aileyiz. Her siyasi görüşten, her etnik kökenden, her inançtan hep beraber buluştuk, buluşmaya devam ediyoruz. Sizlerle çok mutlu oluyoruz. İyi ki varsınız. Sizlerin enerjisi, duası, sevgisi her türlü musibeti bizim başımızdan uzak tutmaya yeter.” dedi.

İmamoğlu, en tepeden tırnağa, kamu yöneticisinin milletin hizasında durmak mecburiyetinde olduğunu dile getirerek, “Bu millete efelik yapma devri, 29 Ekim 1923’te bitti. Bitti kardeşim. Bu memlekette Cumhuriyet var. Bu memlekette demokrasi var. Bu millet, kendisine efelik yapanı sevmez. Bakın bu millet, mutlaka ve mutlaka haddini bildirir.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un gündeminin hayat pahalılığı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hayat pahalılığını gündemlerine alsın. Bakanları işinden koparıp, İstanbul'a siyaset yapmaya yollamasınlar. Hepsi işlerini, güçlerini bıraktılar, İstanbul'a dadandıl. Ya bırakın İstanbul'u İstanbulluya, gidin asıl işlerinize bakın. Millet sizi, İstanbul seçiminde Ekrem'in ve İstanbulluların aleyhine çalışma yapsın diye seçmedi. Memleketi batırdılar.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı