Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yayımladığı mesajda “Çanakkale Yenice’de meydana gelen ve çevre illerden hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. Rabbim milletimizi tüm afetlerden korusun.” ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin mesajı şöyle:

“Çanakkale Yenice’de meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz tüm kurumlarımızla birlikte sahada çalışmalarına başladı. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten korusun.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Çanakkale Yenice’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakanlık olarak, ASYA ve PSD ekiplerimizle süreci takip ediyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın mesajı şu şekilde:

“AFAD verilerine göre Çanakkale Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde gerçekleşen depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza ve Milletimize geçmiş olsun. Allah, ülkemizi her türlü afetten korusun.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Çanakkale merkezli meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere pek çok ilimizde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem olmasına değil, ülkemizin hiç deprem olmayacakmış gibi yönetilmesine şaşırıyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mesajı şöyle:

“İstanbul’da da hissedilen Çanakkale merkezli 4.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm bölgelere geçmiş olsun. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum bilgisi mevcut değil, takipteyiz.”

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, şu mesajı yayımladı:

“Geçmiş olsun Marmara. Geçmiş olsun İstanbul. Allah ülkemizi, İstanbul’umuzu daha büyüğünden korusun.  Depreme karşı hazırlığımızı sürdürmemiz, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmamız gerekiyor. Doğru adımları atarsak endişeye yer yok. Tedbir alıp, depremle yaşamayı öğreneceğiz.”

Hibya Haber Ajansı