WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Grönlandlı kadınlar Danimarka devletine doğum kontrolü 'ihlali' nedeniyle dava açtı

Stockholm, 5 Mart (Hibya) – 143 kişilik kadın grubu, 1966 ile 1970 yılları arasında, bazılarının çocuk olduğu dönemde, rızaları veya bilgileri olmadan kendilerine spiral takıldığını iddiası ile Danimarka devletine tazminat davası açtı.

Grönlandlı kadınlar Danimarka devletine doğum kontrolü 'ihlali' nedeniyle dava açtı
Paylaş:

143 kadından oluşan grup Pazartesi günü yasal işlem başlattı ve insan haklarının ihlali olarak tanımladıkları durum nedeniyle 43 milyon Danimarka kronuna (31,4 milyon $) yakın toplu tazminat talep etti.

Grönland'ın nüfusunu azaltmak amacıyla Danimarkalı doktorların kendilerine rahim içi spiral takıldığını söyleyen kadınlardan bazıları 12 yaşındaydı. Danimarka hükümetinin 1966 ile 1970 yılları arasındaki uygulamalarından 4.500 kadın ve kız çocuğunun etkilendiğine inanılıyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında 67 kadın, devletin kendilerine tazminat ödemesini veya yasal işlem başlatılmasını talep etmek için öne çıktı ancak Danimarka Hükümeti'nden karşılık bulamadı. O zamandan bu yana, her biri 300.000 Danimarka kronu (43 bin $) tazminat isteyen kadınların sayısı iki kattan fazla arttı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et KAP duyurusu

Akışın sonuna geldiniz.