Babacan, 28 Şubat zihniyetiyle mücadele etsin diye milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini belirterek, ''En önemli iki motivasyon, biliyorsunuz o 2002 seçimlerinde, AK Parti’nin kurulduktan sonraki ilk seçimlerde; bir ekonomik krizle mücadele, iki 28 Şubat zihniyetiyle mücadele. 20 yıl sonra, sen 28 Şubat’la beraber anılan isimleri sağına soluna topla, ondan sonra yeni Türkiye’den bahset.” açıklamasını yaptı.

Muhalefeti bir profesyonel siyaset alanı olarak görenler olduğunu söyleyen Babacan, ''Profesyonel bir siyaset alanı. Aslında içten içe gayet de memnunlar.  'Hazineden para gelsin, çarklar dönsün, her şeye yanlış diyelim, bağırıp çağıralım, hükümetin yaptıkları şu yanlış bu yanlış, nasıl olsa iktidarın karşısında insanlar var, o insanlarla duygu örtüşmesini sağlayalım, oradan biraz oy alalım bitirelim. Ama bu ülke için iddialı bir siyaset değil. Bu ülkeye bugüne kadar faydası da olmamış." dedi.

Babacan, 81 ilin tamamında adayların olduğuna dikkati çekerek, ''Tüm ülke sathında kendi adaylarımızla seçime giriyoruz. Ben Türkiye’yi boydan boya dolaşıyorum. Çok yoğun bir kampanya programımız var. Adaylarımıza mümkün olduğunca destek vermeye çalışıyorum, onların yanında olmaya çalışıyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı