Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“9 bin 852 metre uzunluğunda 97 adet köprü inşa ettik. Malabadi, Eğil, Eğil Sancak, Dicle Ongözlü, Çüngüş, Dörtulular ve Dilaver gibi tarihe köprülerin restorasyonlarını da gerçekleştirdik. Şu anda da toplam proje tutarı 15 milyar 618 milyon lira olan 12 ayrı karayolu projesinde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bilindiği üzere Diyarbakır’ı Batman’a bağlayan 66 kilometre uzunluğundaki Bismil-Batman güzergahı Bismil Ovası’ndan geçmektedir. Günlük ortalama 11 bin aracın kullandığı yolumuzda özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde taşıt trafiği önemli ölçüde artmaktadır. Hizmete sunulan bu yolda 3 adet modern döner kavşak, 3 adet sığınma cepli kavşak, 7 adet hemzemin kavşak, 7 adet altgeçit ve bin 800 metre uzunluğunda 60 adet menfez inşa ettik. Hayırlı uğurlu olsun.

Yolumuzu bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirerek Diyarbakır-Bismil- Batman güzergahındaki trafik güvenliği konforunu da artırdık. GAP bölgesinde üretilen tarım ürünlerinin daha hızlı, daha ekonomik taşınmasını tesis ettik.  Bölgedeki lojistik operasyonların gelişmesine katkı sağladık. Yolumuz ile zamandan 33 milyon lira, akaryakıttan 24 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 57 milyon lira da tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu 3 bin ton azaltarak, doğanın korunmasına da katkı sağlıyoruz. Yolumuzun kalan 12,4 kilometre uzunluğundaki sathi kaplamalı kesiminin BSK ihalesini de en kısa zamanda yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı