İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultangazi Kent Lokantası’nın, 60 olan sandalye sayısını, yeni bir düzenlemeyle 160’a çıkaracaklarını aktararak, “Arkadaşlarım şimdi ona çalışıyorlar. İnşallah burada daha yüksek bir hizmet vereceğiz. Biz, bir ihtiyacı kapatıyorsak, biz ihtiyacı gideriyorsak, bu bizim sorumluluğumuzdadır. Anne Kart, 650 bin hanede var. Bunların hiçbirisi size lütuf değil. Bu, sizin hakkınız. Bizim harcadığımız şey, sizin paranız. Biz, milletin parasını millete dağıtıyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından lokantaya giren İmamoğlu, İBB yurtlarında kalan bir grup öğrenci tarafından karşılandı. Önlüğünü giyip, eldivenini takan İmamoğlu, öğrencilere ilk servisi yapmadan, gazetecilere de şu görüşlerini paylaştı:

“Bugün, 11’nci Kent Lokantamızı açıyoruz. Yakın zamanda Çatalca, Arnavutköy ve Tuzla Kent Lokantalarını da açacağız. Özellikle mekan seçimlerimizde okula, emeklilere, işçilere yakın olması, oradaki nüfusa, demografiye bakarak kurguluyoruz. İlk açıldığından beri 2 milyona yakın insan, buralarda yemek yediler ve yemeye devam ediyorlar. Bir kere çok sağlıklı, sıhhatli, 4 çeşit yemeği 40 liraya veriyoruz.”

Açıklamasının ardından öğrencilere ilk yemek servisini yapan İmamoğlu, öğle yemeğini de gençlerle birlikte yedi. 

Hibya Haber Ajansı