Trafiğe kayıtlı aracın 1 milyonu aştığı ve araç sayısının da her yıl 30-40 bin arttığı Bursa’da, her gün toplu taşıma araçlarında 1 milyondan fazla insan taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi, yüzde yüz yerli üretim olan iki elektrikli otobüsü Karsan Fabrikası’ndaki törenle bünyesine kattı.

Tören öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Karsan CEO’su Okan Baş, AK Parti Nilüfer Belediyesi Başkan adayı Celil Çolak, Karsan yöneticileri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte fabrika çalışanlarıyla bir araya gelerek sohbet etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birçok yeni yolculuğa başladıkları gibi bu kez de Bursa’da elektrikli otobüs yolculuğa başladıklarını söyledi.

Hem Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hem de özel sektör bünyesinde elektrikli ve hibrit araçlarla alakalı dönüşümü adım adım ilerleteceklerini belirten Başkan Aktaş, Karsan firmasına da bu başlangıcın da hayırlı olmasını diledi.

Başkan Aktaş, Bursa firması olan Karsan’ın bu güzelliğini öncelikle Bursa’da başlatmak istediklerini anlatarak, “Bu projenin halka halka tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum. Özel sektörle büyük bir mutabakat içerisinde işlemleri yapıyoruz. 65 yaş üstünü hiçbir sıkıntı yaşanmadan ücretsiz taşıyoruz. Özel sektörü sübvanse ediyoruz. Pandemi sonrası bazı günler taşıma oranları yüzde 11’lere kadar düşmesine rağmen biz hiç hız kesmedik.” dedi.

Hibya Haber Ajansı