İçme suyunu şehre ulaştıracak hattın imalatı için düzenlenen törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, DSİ Bölge Müdürü İnan Gündüz, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Derya İnal, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak ve BUSKİ bürokratları katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayatın suyla devam ettiğini, suyun kullanım alanlarının bütün hayatı kapsadığını söyledi.  Bursa tarihine önemli bir not düştüklerini belirten Başkan Aktaş, hem belediye başkanı hem de bir vatandaş olarak çok mutlu olduğunu anlattı.

Su tasarrufu ve suyun bilinçli kullanımı hakkında her mecrada çeşitli bilgilendirmeler yaptıklarını söyleyen Başkan Aktaş, 1 milyon 500 binin üzerinde aboneye sağlıklı içme suyunu ulaştıran BUSKİ’nin altyapı yatırımları sayesinde merkez ilçelerde içme suyundaki kayıp kaçak oranını yüzde 20 seviyesinin altına indirdiğini hatırlattı.

Başkan Aktaş, Çınarcık İçme Suyu Projesi’nin tamamlandığında Bursa’nın 2060 yılına kadar su sıkıntısı olmayacağını ifade ederek Çınarcık Barajı’ndan BUSKİ’ye yıllık 75 milyon metreküpü içme suyu, 70 milyon metreküpü de kullanma suyu olmak üzere yıllık toplam 145 milyon metreküp su tahsisi yapıldığını belirtti.

Hibya Haber Ajansı