BIST 100 endeksinde dün hafif pozitif açılış sonrasında tepki denemeleri zayıf kalırken, kapanışa doğru artan satışlar ile gerileyen endeks %0.53 oranında değer kaybı ile 8860.52 seviyesinden günü tamamladı.

Etkili olan satışların paralelinde teknik göstergelerde bozulma sürüyor.

Ancak bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek noktalarına yakın olması tepki olasılığını artırıyor.

Diğer yandan son günlerde bankacılık endeksinde yaşanan değer kaybına rağmen Borsa İstanbul’un lokomotif endeksi olan sanayi endeksinin, destek noktalarının üzerinde tutunuyor olması da tepki hareketlerinin gerçekleşme olasılığını artıran diğer etken olarak değerlendiriliyor.

Endekste etkili olabilecek tepki ataklarının ilk etapta sınırlı kaldığını görebiliriz.

Bu nedenle kısa vadeli trade amaçlı açılacak pozisyonlar açısından kar-al veya zarar kes noktalarının daha yakın tutulmasını öneriyoruz.

Güne tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 8638 ve 8917 bandını ilk destek ve direnç noktaları olarak takip edeceğiz. 8917 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler görmedikçe endekse temkinli bakışımızı koruyacağız.

8638 ara desteğinin kırılması durumunda ise kısa vade açısından daha önemli destek noktası olarak gördüğümüz ve bir önceki zirve konumunda olan 8562’e kadar geri çekilme beklenebilir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı