Ne oldu?

TCMB, ilave sıkılaşma adımları attı. Taşıt hariç, kredilerde sınır düşürüldü. Kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için %2,5 olan aylık büyüme sınırının %2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde %3 olan aylık büyüme sınırının %2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise %2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirildi.
TCMB, Temmuz 2023’ten sonra ilk kez TL uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemi gerçekleştirdi.
Morgan Stanley: TCMB'nin daha fazla faiz artışına karar vermeden önce muhtemelen Mart enflasyonunu bekleyeceğini düşünüyoruz.
Morgan Stanley: Türkiye'de Mart ayında yıllık enflasyonun %69,3 olmasını bekliyoruz.
Fitch: Türk İslami bankacılık segmenti ekonomik dengelenmenin olduğu bir dönemde büyüyor.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan: Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook’ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi.
ABD Başkanı Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas'a bağlı olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Fidan, İİT Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Fidan, "Gazze'nin etrafındaki abluka kırılmalı, şu anda bu yapılmalı. Hepimiz İsrail'in, insani yardımı savaşta bir silah olarak kullandığını biliyoruz." dedi.

Ne olacak?

Fed Başkanı Powell, bugün Temsilciler Meclisi Finansal İstikrar Komitesi'nde ve Perşembe günü Senato Bankacılık Komitesi'nde altı aylık para politikası sunumunu yapacak.
ABD’de ADP Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.
ECB faiz kararı yarın açıklanacak.
Fitch’in Türkiye değerlendirmesini 8 Mart’ta yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı