Fed Başkanı Powell bugün TSİ 18.00’de Temsilciler Meclisi’nde yarıyıl sunumu yapacak. Fed Başkanları yarıyıl sunumlarında bugüne kadar atılan adımların genel bir değerlendirmesini yaptıkları gibi özellikle soru-cevap kısmında gelecek dönemlere ilişkin sinyaller verebiliyorlar. Kısa vadede faiz indirimine sıcak bakmayan Merkez Bankası’nın son haftalarda verdiği mesajların tamamen değişmesini beklememek gerekir ancak Powell’ın ilk faiz indiriminin ne zaman gelebileceğine yönelik olası değerlendirmeleri yakından takip edilecektir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi sunumdan birkaç saat önce konuşma metninin açıklandığını görebiliriz. Fakat burada önemli olan konuşma metninden ziyade Powell’ın sorulara vereceği yanıtlar olacaktır. Fed Başkanı yarın ise Senato’da sunum yapacak ancak Senato’daki sunum çok büyük ölçüde bugünkünün bir tekrarı niteliğinde olacağı için kayda değer bir etki yaratmayacaktır.

TL: Enflasyon rakamının açıklanmasının ardından her zaman olduğu gibi aylık fiyat gelişmeleri raporunu yayımlayan TCMB Şubat ayında gıda grubu aylık fiyat artışının genele yayılarak güçlendiğini, bunun doğrudan etkilerinin yanı sıra yemek hizmetleri kanalıyla dolaylı olarak da manşet enflasyonu olumsuz etkilemeye devam ettiğini belirtti. Mevcut durumda politika faizi %45 seviyesinde bulunan TCMB’nin yılın son çeyreğine kadar para politikasında değişiklik yapması beklenmiyor. Ancak henüz yıllık bazda zirve yapmayan enflasyonun ana eğiliminde bir bozulma olması durumunda bunun daha sıkı bir para politikası gerektirme potansiyeli de söz konusu. Dolayısıyla faizlerde değişiklik beklenmese de buna daha çok enflasyonun görünümü karar vereceği için artışa kapı tamamen kapalı değil. 

Borsa İstanbul: Borsa İstanbul son birkaç gündeki zayıf performansının ardından dün denge bulma çabası sergilese de yukarı yönlü tepkilerin cılız kaldığını ve endeksin zayıflığa işaret eden bölgeden çıkamadığını gördük. Bu bölgeden çıkılabilmesi için ilk etapta 9000 puanın üzerinde kapanışlar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu gerçekleşmediği müddetçe sınırlı düzeltme baskısının sürmesi büyük bir sürpriz olmayacaktır. Teknik açıdan bakıldığında 8820 puan seviyesi ilk destek noktası olarak izlenebilir. Bu seviyenin de aşağı yönlü geçilmesi şartları daha da zorlaştırabilir.

BIST-30 en yakın vadeli VİOP kontratı

Günü 9844.25 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 9776, 9697, 9628 ve 9549 destek olarak izlenebilir. 9914, 9992, 10061 ve 10140 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL en yakın vadeli VİOP kontratı

Günü 32.8 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 32.767, 32.7015, 32.636 ve 32.5705 destek olarak izlenebilir. 32.833, 32.8985, 32.964 ve 33.0295 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı