USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan ve karışık bir görüntü sunan veriler takip edilirken, Euro Bölgesi'nde açıklanan üretici fiyatlarının beklentilerin altında gerçekleşmesi enflasyondaki düşüş trendini destekler nitelikteydi. Fiyatlamalar tarafında, Dolar endeksi (DXY) yatay bir görüntüyle günü tamamladı. Borsalar tarafında ise teknoloji öncülüğünde satıcılı bir görüntü vardı. Yön bulmakta zorlanan Dolar'da bu sabah ise yatay bir seyir izlenirken, haftanın geri kalanın daha hareketli geçmesi muhtemel. Bugün ABD'de açıklanacak ADP verisi ve Powell'ın konuşması cuma günkü kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinde paritelerde oynaklığı artırabilir. Yarın da ECB toplantısı var. Yurtiçi tarafta; pazartesi beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisinin ardından piyasa faizlerinde yukarı yönlü hareketlilik izlenirken, bu sabah TCMB'nin ilave sıkılaştırma adımlarına yönelik duyurusu takip edildi. Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla, menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların devam edildiği belirtildi. Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde yine çalışıldığı duyuruldu. Kararın TL için destekleyici olduğu söylenebilir. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de hafif artan oynaklıkla yukarı yönlü hareket isteği devam ediyor. Ancak, hareketler belirgin değil. Kurda mevcut fiyatlamalar günün geri kalanında da sürebilir.

EUR/USD: Bugün ABD'de Fed Başkanı Powell'ın ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde gerçekleştireceği sunumdaki konuşması piyasaların odak noktasında olacak. Powell'ın söz konusu konuşmasında, Fed'in para politikasına, faiz patikasına ve beklenen faiz indirimlerinin zamanlamasına yönelik verebileceği olası yeni sinyaller yakından takip edilecek. Ayrıca Fed'in 12 adet bölge başkanlıklarından gelen ekonomik verilerle oluşturulan Bej Kitap raporu yayımlanacak. Raporda, ABD ekonomisine ilişkin güncel değerlendirmeler ve gelecek döneme ilişkin beklentiler açıklanacak. Dün 1,0858 seviyesinden günü kapatmasının ardından paritede bu sabah 1,0830 - 1,0880 seviyeler, arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Geçtiğimiz haftanın son işlem günüde yaşanan yukarı yönlü hareketlilik haftanın ilk iki işlem gününde de devam etti. Ons Altın'ın son üç işlem günündeki getirisi %4,2 oldu. Bu sabah ise fiyatlamalarda belirleyici olabilecek ve ABD'de açıklanacak ADP verisi ile Powell'ın açıklamaları öncesinde hafif geri çekilme var. Dün 2.128 seviyesinden kapatan değerli madende teknik seviyelere baktığımızda 2.145 seviyesi önemli bir direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyesinin kırılması halinde 2.180 seviyesine doğru bir ivmelenme yaşanabilir. Aşağıda ise 2.114 ve 2.088 sıralı destekler konumunda.

 

 

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı