Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihinin her döneminde alimlerin, ariflerin ve çok kıymetli şahsiyetlerin yurdu olan Konya’nın, onların hikmetli mesajlarıyla parlamış ve tüm dünyayı aydınlatmış bir şehir olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, medeniyetleri inşa eden, medeniyetleri ayakta tutan şehirlerin ve medeniyetlerin manevi mimarlarının olduğunu belirterek Tahir Büyükkörükçü’nün de Konya’nın çok kıymetli manevi mimarlardan olduğunu ifade etti.

Anadolu’nun her şehrinde tarihin değişik dönemlerinde yaşamış; şehirleri kültür olarak, gelenek olarak ayakta tutan, birlik, beraberlik sağlayan kanaat önderleri olarak bilinen manevi mimarlar olduğuna vurgu yapan Bakan Tekin, “Fakat şöyle bir bahtsızlık yaşadık uzun bir süre. Anadolu’nun birçok ilinde bu türden manevi mimarlar yetişmemeye başladı. Biraz çorak bir dönem yaşadık, biraz verimsiz bir dönem yaşadık. Bu verimsiz dönemi kıran nadir şahsiyetlerden bir tanesi Tahir hoca. Bir gün bu pozisyonda ve bu mikrofonda Tahir hocayı anma konuşması yapacağımı hayal bile edemezdim” dedi.

Hibya Haber Ajansı