Geleceğin iş insanlarının önünde hiçbir engel olmadığının vurgulandığı etkinliğe, Türkiye’nin önde gelen markaları destek verdi.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bakırköy Şubesi Başkanı Türkan Alper, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Genel Müdürü Caner Özmen, IdeaSoft Satış Direktörü Zekeriya Ateş gibi üst düzey isimler katıldı.

Etkinlikte Marmara Üniversitesi Mezunları Akademisyenleri Derneği MÜMAD1883+ Kurucu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tığlı, Vestel’den Alper Alp ve Hazal Albayrak, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. Şebnem Burnaz, Marmara Üniversitesi STK Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Prof.Dr. Esra Yüksel Acı, Usersdot Kurucu Ortağı Şevin Ballıktaş, Kiralarsın kurucu ortağı Başak Baykan, Kargonomi Ersin Ekinci, Girişimci Nil Varan, Exit Projects Kurucusu Cihan Hatipoğlu, Girişimciliğin önde gelen isimlerinden Hülya Yelmen, Digivibes Kurucusu Selin Gül Şen ve Mükellef’ten Eylem Işık Can Bulat konuşmalarını gerçekleştirdi.

Türkiye’de 7 şirketten sadece biri kadın girişimci

AHORAS CEO’su Serkan Koçak konuşmasında, “Şu an Avrupa’da 3, Amerika’da 2, Türkiye’de ise 7 şirketten sadece biri kadın girişimci tarafından kuruluyor. En düşük oran Türkiye’de ama biz bu oranın değişmesi için bugün kadın girişimciler ve tüm destekleyenler ile buradayız. Hedefimiz cesur ve üretken kadınların hayalini kurdukları işi, uçtan uça yönetebilecekleri platformu anahtar teslim yapabilmelerini sağlamak. Sonrasında bu rüzgâr ile dünyaya açılmalarını teşvik etmek istiyoruz.” dedi.

Serkan Koçak, etkinlikten sonra Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği tarafından girişimci kadınlara finansal okuryazarlık, pazarlama, girişimcilik, markalaşma ve e-ticaret konularında eğitimler verileceğini söyledi.

"Depremde her şey bitti derken yeniden ayağa kalktı"

Etkinliğin konuşmacıları arasında, 6 günlük şirketi depremde yıkılan girişimci Munch Chocolate’ı kurucusu Elif Çelik, “İlk siparişlerini hazırladığım günün gecesi 04.17'de Kahramanmaraş depremini yaşadık. ‘Tamam artık her şey başlamadan bitti’ derken, mucizeler birbirini kovaladı. Çalışmalarımızın sonunda şu an 3 adet profesyonel cihazımız, 10 ayda kurumsal iş ortağımız olan 58 firmamız ile bugüne kadar 385 bin 430 adet çikolata üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk girişimci kadınlarımıza, tek söyleyebileceğim, cesur olsunlar!” ifadelerine yer verdi.

Kadın Girişimciler E-Ticaret Karnavalı”nda alanında uzman konuşmacıların yanı sıra e-ticaret ve pazarlama, iş planı hazırlama, yatırımcıya ulaşma, finansal okuryazarlık, e-ihracat, sürdürülebilir e-ticaret, lojistik, yeni nesil bayilik sistemi hakkında bilgiler aktarılırken cesaret workshop’u verildi.

E-Ticaret Karnavalı’na destek veren markalar arasında ana sponsorluğunu üstlenen ideaSoft’un yanı sıra Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Vestel, Kargonomi, Mükellef, Elit Çikolata, HighFive İletişim, Hibya Haber Ajansı, Gloria Jean’s, Victor Hugo, Umay Cosmetics, Lets Salad, Bowl&More, Waternet yer aldı.

Bir karnaval havasında geçen etkinlikte Ahoras CEO’su Serkan Koçak ‘Nasıl Nefes Alıyorsak Öyle Yaşıyoruz’ başlıklı oturumda meditasyon deneyimi yaşatırken, Bando şov eşliğinde tüm katılımcılar dans etti.

 

Hibya Haber Ajansı