Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Başkanı Mansur Yavaş, imza töreni sırasında yaptığı konuşmada 2019 Seçimleri sürecinde de söz konusu taahhütnameyi ilk önce kendisinin imzaladığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Daha sonra imzaladığımız beyannamedeki bütün maddelerine uyduk. Gelir gelmez meclislerimizi canlı yayınladık, tüm ihalelerimiz açık olarak canlı yayınladık. Ayrıca mali durum raporlarımızı da web sitemizden düzenli şekilde yayınlıyoruz. Sayıştay raporlarını da yayınlıyoruz ki Ankara halkı hem harcanan paralarının nereye harcandığını görsün hem de mali durumumuz hakkında sürekli olarak bilgileri olsun diye”

Henüz adayların mal beyanını da açıklamadığını dile getiren Başkan Yavaş, “Mal beyanımı açıkladım. Henüz adaylardan açıklayan olmadı. Bundan sonra düzenli olarak her yıl mal beyanımızdaki artma ve azalmaları Ankara halkıyla paylaşacağız. Artık belediyelerin kötü şöhretle anılmasının son bulması lazım. Çünkü biz rahatsız oluyoruz. Herhangi bir şaibenin olması kurum olarak belediyeyi sıkıntıya sokuyor. Bu nedenle umuyorum ki diğer belediye başkanlarımız da bunu açıklarlar. Açık ihale yaparlar” açıklamasını yaptı.

 

Hibya Haber Ajansı