Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen program kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinden 293 kadın akşam düzenlenen törenin ardından 7 otobüsle Çanakkale’yi ziyaret için yola çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün uğurlama töreninde Çanakkale’deki birlikteliğe, beraberliğe dikkat çekerek Atatürk’ün yolunda Türk Milleti’nin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ana temelinin Çanakkale'de atıldığını dile getiren Başkan Gürün, "Biz Çanakkale’ye daha çok 13 ilçemizden kadınlarımızı götürmeye çalışıyoruz. Çünkü analar evlatlarını Çanakkale’de şehit verdiler. Muğla’mızın Çanakkale’de 600’den fazla şehidi var. 1915 Çanakkale Zaferi Türk Milleti’nin büyük işgalci devletlerin planını ilk bozduğu yer. Askeri dehası ile Çanakkale’yi geçilmez yapan, Türk Milleti’nin kaderini değiştiren Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı da Çanakkale’de gözünü kırpmadan ölüme giden milletimizin evlatları ile kazandı. Ata’mıza, Cumhuriyetimize, demokrasimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

Hibya Haber Ajansı