Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK, Batman Valiliği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde; bilimi toplumu buluşturan proje kapsamında, Batman’da anaokulundan liseye kadar 492 okula 160 binin üzerinde popüler bilim kitabı ve binlerce derginin armağan edildiğini belirtti.

Kacır, “Tüm arzumuz; bilimi gençlerimizle, gençlerimizi bilimle buluşturabilmek. Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa ederken, gençlerimizle beraber yol yürüyoruz.” dedi.

Hasankeyf’ten Gercüş’e, Beşiri ve Kozluk’tan Sason’a kadar Batman’ın tüm ilçelerine TÜBİTAK kitaplıkları kurduklarını, çocukların ve gençlerin bilime ilgisini artırdıklarını belirten Kacır, şunları söyledi:

“Türkiye Yüzyılı”nda; yediden yetmişe, adeta toplumsal bir seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz. Bu inşa ve ihya yolculuğunda en değerli yol arkadaşımız, elbette ki yarınlarımızın umudu gençlerimiz. Bizler; imkân tanındığında, gerekli ortam sağlandığında gençlerimizin neleri başarabileceğini çok iyi biliyoruz."

Bakan Kacır, tüm arzunun bilimi gençlerle buluşturabilmek olduğunu söyledi. Kacır, "Çünkü gençlerimiz yarınlarımızın mimarı, geleceğimizin teminatı. Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa ederken, gençlerimizle yürüyoruz. Bu sebeple, gençlerimize küçük yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı kazandırmayı ve her bir gencimizin bilim okuryazarı olmalarını istiyoruz. " ifadesini kullandı.

 

 

Hibya Haber Ajansı