ALNUS… ANC… Şirketin "Odunluk Mah. Akpınar Cd. A Blok Kat: 1 N 8 Nilüfer/BURSA" adresinde irtibat bürosu açma başvuru talebi Sermaye Piyasası Kurulu'nun 06 .03.2024 Tarih ve E-32992422-205.04.04-50755 sayılı yazısı ile onaylanmıştır.

AHGAZ… Sermayesine %70 oranında iştirak edilen AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Dünya Katılım Bankası Anonim Şirketi'ne (Dünya Katılım Bankası, Banka) ilişkin olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Banka Yönetim Kurulu'nca Dünya Katılım Bankası'nın 3.000.000.000 TL olan sermayesinin 6.000.000.000 TL olarak belirlenmesi ve sermaye artırımı dolayısıyla ana sözleşmesinin 7 nci maddesinin yönetim kurulu kararındaki tadil metni uyarınca değiştirilmesinde 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri açısından bir sakınca bulunmadığı hususu Şirkete bildirilmiştir.

ANELE… Şirketin hisselerinin tamamına sahip olduğu İngiltere'de mukim bağlı ortaklığımız Anel Engineering & Contracting Ltd. şirketinin, yine İngiltere'de mukim Shotton Mill Ltd. (projenin sahibi) tarafından ihale edilen Kuzey Galler bölgesinde yer alan Shotton Kağıt İşleme Fabrikasının Mekanik ve Elektrik işleri (MEP) ile ilgili devam eden sözleşme görüşmelerinde, niyet mektubu kapsamında (Letter of Intent- "LOI") İşverenden sözleşme görüşmelerinin devamına ilişkin ilave 1 aylık süre uzatım onayı alınmıştır.

ASGYO… Ankara İli Çankaya İlçesi Büyükesat Mahallesi 29.285 Ada 7 Parsellde yer alan toplam 9.300,00- m2 büyüklüğündeki arsa üzerindeki, Ankara Kanyon projesinin inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış ve satışa sunulmuştur.

ENERY… Sermayesine %29 oranında iştirak edilen AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Dünya Katılım Bankası Anonim Şirketi'ne (Dünya Katılım Bankası, Banka) ilişkin olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Banka Yönetim Kurulu'nca Dünya Katılım Bankası'nın 3.000.000.000 TL olan sermayesinin 6.000.000.000 TL olarak belirlenmesi ve sermaye artırımı dolayısıyla ana sözleşmesinin 7 nci maddesinin yönetim kurulu kararındaki tadil metni uyarınca değiştirilmesinde 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri açısından bir sakınca bulunmadığı hususu Şirkete bildirilmiştir.

DOAS… B-SHIVER S.R.L. ile Şirket arasında; "NOVAMARINE" marka "Bot ve Sürat Botları"nın Türkiye'deki satış ve servis hizmetlerinin, Şirket tarafından yerine getirilmesinin esaslarını belirleyen distribütörlük sözleşmesi imzalanmıştır.

GEDIK… Ülkede, kripto varlıkların yasal bir zeminde düzenlenmesini amaçlayan çalışmaların yakın zamanda sonuçlandırılması ve yeni düzenlemelerle Sermaye Piyasaları Kurulu'nun kripto varlık sektörünün düzenleyicisi olarak yetkilendirileceği beklenmektedir. Dolayısıyla, sermaye piyasalarında faaliyet gösteren Şirketimiz tarafından kripto varlık alanına yatırım yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.                                        Bu kapsamda, Şirket tarafından, ana ortağımız Inveo Yatırım Holding AŞ'nin Ichain Yatırım Holding AŞ'de sahip olduğu nama yazılı 10.000.000- TL. nominal değerdeki payların 12.800.000.-TL bedel ile satın alınmasına karar verilmiştir. Devir sonrasında, Ichain bünyesinde öncelikli olarak Türkiye'de faaliyet gösterecek bir kripto varlık borsa yatırımı yapılması planlanmaktadır. Böylece, yatırımcılara sunulan ürün portföyüne kripto varlıkların eklenmesi sağlanacaktır.

GEDIK… Şirketin 6 Mart 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden sermayesinin %13,94'üne sahip oldukları Startup Bilişim Teknoloji ve Danışmanlık AŞ 'deki paylarının tamamı olan 382.500 adet payın 382.500 TL bedel ile Şirketin %100'üne sahip olduğu Inveo Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Fintech GSYF AŞ'ye devredilmesine karar verilmiştir.

GEDIK… Ana ortak Inveo Yatırım Holding AŞ'nin 6 Mart 2024 tarihli özel durum açıklamasında detaylı olarak duyurulduğu üzere Inveo Yatırım Holding'in, doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu finansal yatırımlarının etkin yönetimi amacıyla "Sadeleşme Projesi" başlatılmasına karar verilmiştir.

2024 yılında tamamlanması planlanan "Sadeleşme Projesi" kapsamında, yönetilen bazı doğrudan yatırımların Grup Şirketlerine devredilerek dolaylı olarak yönetilmesi, Şirketlerin faaliyet alanlarının yeniden değerlendirilerek doğrudan ortak olunan şirket sayısının azaltılması, organizasyonel ve operasyonel verimliliği artırılması, etkin kaynak yönetiminin sağlanması hedeflenmektedir.

Şirketin taraf olduğu söz konusu startup ve girişim sermayesi yatırım fonu devirleri aşağıda sunulmaktadır.

Şirket, Inveo Portföy Yönetimi AŞ Birinci Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (BUG) ilişkili taraf olup, bu kapsamda;

•Gedik Menkul Değerler AŞ'nin Startup Bilişim Teknoloji ve Danışmanlık AŞ'de sahibi olduğu 382.500 TL nominal değerdeki nama yazılı, sermayenin %13,94'üne karşılık gelen paylar 382.500 TL bedel ile Inveo Portföy Yönetimi AŞ Birinci Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na (BUG) devredilecektir.

Şirket, Inveo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ ilişkili taraf olup, bu kapsamda;

•Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Inveo Portföy Birinci Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nda sahibi olduğu 11.441.044 adet katılma payı karşılığı Şirketin %100'üne sahip olduğu katılma payları Inveo Ventures'a devredilecektir.

•Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Inveo Portföy Boğaziçi Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nda sahibi olduğu 11.874.564 adet katılma payı karşılığı Şirketimizin %4,65'ine sahip olduğu katılma payları Inveo Ventures'a devredilecektir.

•Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Inveo Portföy Inveo Ventures Co-Investment Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nda sahibi olduğu 2.914.733 adet katılma payı karşılığı Şirketin %13'üne sahip olduğu katılma payları Inveo Ventures'a devredilecektir.

•Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Inveo Portföy Birinci Gaming ve E-sports Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nda sahibi olduğu 114.535 adet katılma payı karşılığı Şirketin %0,22'sine sahip olduğu katılma payları Inveo Ventures'a devredilecektir.

Girişim sermayesi katılım paylarının devir süreçleri 2024 yılı içerisinde detayları ayrıca belirtilmek üzere bir plan dahilinde gerçekleştirilecektir.

GZNMI… Şirketin sermayesinde %35 oranında paya sahip olduğu Allbatross Sigorta AŞ'nin ruhsat başvurusu yaptığına ilişkin 18.10.2023 tarihinde duyuru yapılmıştı. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ("TTK") ve 2022/2 sayılı Sigorta Branşları İçin Öngörülen Minimum Sermaye Tutarlarına İlişkin Genelge ("2022/2 Sayılı Genelge") uyarınca Allbatross Sigorta AŞ'nin sermayesinin tescilden önce ödenmesi gereken yüzde yirmi beşlik kısmı ödenmiş, kalan tutarın da ruhsat verilme aşamasında ödenmesi planlanmış ve bu tutarın ödenmesi konusunda şirket tüzel kişiliği ve tüm ortakları tarafından kesin bir irade ortaya konulmuştur.

Buna rağmen, gerekli sermaye ödemelerinin en kısa zamanda yapılması ve ruhsat alınma sürecinin devam ettirilmesi talebiyle yapılan 12.12.2023 tarihli itiraz başvurusu Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından olumlu yanıtlanmamış ve ilgili başvuru tarihleri bakımından Allbatross Sigorta AŞ'nin tabi olmadığını düşünülen 2023/27 sayılı Sigorta Branşları İçin Öngörülen Minimum Sermaye Tutarlarına İlişkin Genelge uyarınca asgari sermaye tutarının ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda, ilgili başvuru tarihleri bakımından, Allbatross Sigorta AŞ'nin yaptığı başvurunun 2022/2 Sayılı Genelge'nin kapsamına girdiği düşünüldüğünden, TTK ve 2022/2 Sayılı Genelge uyarınca Allbatross Sigorta AŞ'nin tabi olacağı asgari sermaye tutarı bakımından kazanılmış hakkı ve/veya haklı beklentisi uyarınca faaliyet iznini kazanabilmesi için gerekli idari ve hukuki süreç yürütülmektedir.

INVEO… Ichain Yatırım Holding AŞ'nde sahibi olduğumuz nama yazılı 10.000.000 adet paya karşılık toplam 10.000.000- TL.'lik nominal değerdeki payların tüm takyidattan ari olacak şekilde tüm hakları ile birlikte 12.800.000.- TL bedel ile Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye devredilmesine ve devir işlemleri ile ilgili Gedik Yatırım ile Hisse Devir Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.

INVEO… Şirketin 6 Mart 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden sermayesinin %5,50 'sine sahip oldukları Detay Danışmanlık Bilgisayar Hizmetleri Sanayi Dış Ticaret AŞ'deki payların tamamı olan 1.306.050 adet payın 49.176.749 TL bedel ile Şirketin %9,8'ine sahip olduğu HiVC Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'ye devredilmesine karar verilmiştir.

INVEO… Şirketin 6 Mart 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden sermayesinin %52,38 'sine sahip oldukları Novel Scala Basılı Yayın ve Tanıtım Ticaret Sanayi AŞ'deki paylarının tamamı olan 55.000 adet payın 24.046.037 TL bedel ile Şirketin %9,8'sine sahip olduğu HiVC Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'ye devredilmesine karar verilmiştir.

INVEO… Şirketin 6 Mart 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden sermayesinin %9,99'una sahip oldukları Devexperts Teknoloji Yazılım Geliştirme AŞ'deki paylarının tamamı olan 4.995 adet payın 4.262.701 TL bedel ile Inveo Portföy Yönetimi AŞ Birinci Fintech GSYF'ye devredilmesine karar verilmiştir.

INVEO… Şirketin 6 Mart 2024 tarihli Yönetim Kurulu kararına istinaden sermayesinin %20,5 'ine sahip oldukları BV Teknoloji İş Geliştirme Danışmanlık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş.'deki paylarının tamamı olan 1.358.740 adet payın 47.211.411 TL bedel ile Şirketin %85'ine sahip olduğu Inveo Ventures Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'ye devredilmesine karar verilmiştir.

INVEO… Yurt dışı büyüme odağımız ve vizyonunun bir parçası olarak, daha etkin bir yapı oluşturmak ve küresel çapta sermaye piyasaları alanında farklı ülkelerde yatırım yaptıkları şirketleri tek çatı altında toplamak amacıyla; Şirketin 2019 yılında kurduğu ve %100 hisselerine sahip olduğu Inveo Alfa Uluslararası İş Geliştirme Yönetim ve Yatırım AŞ ("Inveo Alfa") ile Inveo Beta Uluslararası İş Geliştirme Yönetim ve Yatırım AŞ'nin ("Inveo Beta") tüm aktif ve pasifleri ile bütün halinde "Inveo Alfa" çatısı altında birleştirilmesine, oluşacak yeni yapının yatırım holdinge dönüştürülmesine ve ticari unvanının Finveo Yatırım Holding AŞ olarak değiştirilmesine yetkilendirilmesine karar verilmiştir. Sürece ilişkin önemli gelişmeler önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

INVEO… GEDIK… Doğru zamanda doğru değerle yatırım yapma stratejisini benimseyen yeni nesil değer yatırımcısı Inveo Yatırım Holding, çeşitlendirilmiş faaliyet alanları ve 30 yılın üzerindeki sektör tecrübesiyle gelişimini sürdürmektedir.

Inveo Yatırım Holding ekosisteminde, 2023 yıl sonu itibarıyla, 16 doğrudan ve 135 dolaylı yatırım ile toplam 151 Şirket yer almaktadır. Yatırımlarını; Sermaye Piyasaları, Bankacılık, Girişim Sermayesi ve Stratejik Yatırımlar olmak üzere 4 alanda yöneten Inveo Yatırım Holding'in, doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu finansal yatırımlarının etkin yönetimi amacıyla "Sadeleşme Projesi" başlatılmasına karar verilmiştir.

2024 yılında tamamlanması planlanan "Sadeleşme Projesi" kapsamında, yönetilen bazı doğrudan yatırımların Grup Şirketlerine devredilerek dolaylı olarak yönetilmesi, Şirketlerin faaliyet alanlarının yeniden değerlendirilerek doğrudan ortak olunan şirket sayısının azaltılması, organizasyonel ve operasyonel verimliliğin artırılması, etkin kaynak yönetiminin sağlanması hedeflenmektedir. "Sadeleşme Projesi" tamamlandığında, Inveo Yatırım Holding'in doğrudan yatırım yaptığı şirketler;

• Sermaye Piyasaları alanında; Gedik Yatırım, Inveo Portföy ve Finveo Yatırım Holding

• Bankacılık alanında; Misyon Yatırım Bankası

• Girişim Sermayesi alanında; Inveo Ventures ve HiVC

• Stratejik Yatırımlar alanında; Inveo Araç Kiralama olması planlanmıştır.

INVEO… Şirketin 06.03.2024 tarihli özel durum açıklamasında detaylı olarak duyurulduğu üzere Inveo Yatırım Holding'in, doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu finansal yatırımlarının etkin yönetimi amacıyla "Sadeleşme Projesi" başlatılmasına karar verilmiştir.

2024 yılında tamamlanması planlanan "Sadeleşme Projesi" kapsamında, girişim sermayesi ve stratejik yatırımlar başlıkları altında yönetilen bazı doğrudan yatırımların ve girişim sermayesi yatırım fonlarının, %85'i Inveo Yatırım Holding AŞ'ye ve %15'i Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye ait olan Inveo Ventures GSYO'ya devredilerek dolaylı olarak yönetilmesi hedeflenmektedir. Bütünsel olarak aktarabilmek amacıyla, Inveo Yatırım Holding AŞ ve bağlı ortaklıklarını ilgilendiren söz konusu start up ve girişim sermayesi yatırım fonu devirleri aşağıda bilgilerinize sunulmaktadır.

•BV Teknoloji İş Geliştirme Danışmanlık ve Organizasyon AŞ'de sahibi olduğumuz, 1.358.740 TL nominal değerdeki nama yazılı, sermayenin %20,5'ine karşılık gelen paylar 47.211.411 TL bedel ile Inveo Ventures'a devredilecektir.

•Devexperts Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ'de sahibi olduğumuz, 5.549 TL nominal değerdeki nama yazılı, sermayenin %9,99'una karşılık gelen paylar 1.830.140 TL bedel ile Inveo Portföy Yönetimi AŞ Birinci Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na devredilecektir.

•Devexperts Teknoloji Yazılım Geliştirme AŞ'de sahibi olduğumuz, 4.995 TL nominal değerdeki nama yazılı, sermayenin %9,99'una karşılık gelen paylar 4.262.701 TL bedel ile Inveo Portföy Yönetimi AŞ Birinci Fintech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na devredilecektir.

•Inveo Yatırım Holding AŞ'nin Inveo Portföy Yönetimi AŞ Birinci Gaming ve E-Sports Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nda sahibi olduğumuz 1.967.340 adet katılma payı karşılığı Şirketimizin %3,79'una sahip olduğu katılma payları Inveo Ventures'a devredilecektir.

OYAKC… Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) tarafından Şirketimiz OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş'ye yapılan bilgilendirme aşağıdaki gibidir:

27.11.2023, 10.12.2023 ve 18.01.2024 tarihli açıklamalarımızda belirtildiği üzere, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ile Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında, OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. hisselerinin halka açık olmayan kısmında OYAK'ın dolaylı olarak sahip olduğu %60 oranındaki payların %20'lik kısmının TCC'ye devredilmesine yönelik 27.11.2023 tarihinde bir ön mutabakat sözleşmesi ve 10.12.2023 tarihinde ise bağlayıcı sözleşmeler imzalanmış olup, önceki açıklamalarımızda bahsi geçen hisse devir işlemi bakımından gerekli izinlerden biri olan T.C. Rekabet Kurulu izni, Kurul'un 18.01.2024 tarihli ve E-70922894-120.01.06.81707 sayılı kararı uyarınca verilmiş ve bu durum 18.01.2024 tarihli açıklamamızda duyurulmuştur.

Yukarıda özetteki açıklamaları takiben T.C. Rekabet Kurulu iznine ilave olarak, pay devir sözleşmesi kapsamında diğer resmi kurum ve kuruluşlardan alınması gereken izinlerin de alınması ve pay devir sözleşmesinde öngörülen ön şartların tümünün yerine getirilmesiyle birlikte pay devir işlemi 6 Mart 2024 tarihinde tamamlanmıştır.

OYAK'ın paylarının tamamına sahip olduğu iştiraki OYAK Capital Investments B.V., Hollanda'da mukim Cimpor Global Holdings B.V. sermayesinin %60'ına sahiptir. Cimpor Global Holdings B.V. ise anılan pay devir işlemi öncesinde OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. sermayesinin %75,81'ine sahip iken, işbu açıklamaya konu işlem ile, OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.'nin % 75,81 oranındaki payları 6 Mart 2024 tarihi itibariyle TCC Amsterdam Holdings B.V. (güncellenmekte olan yeni unvanıyla: TCC OYAK Amsterdam Holdings B.V.)'ne devir edilmiş olup devir alan şirketin sermayesinin %60'ı Taiwan Cement (Dutch) Holdings B.V.'ye; kalan %40'ı ise OYAK'ın %100 iştiraki olan OYAK Capital Investments B.V.'ye aittir.

Anılan pay devir işlemi sonucunda:

· Cimpor Global Holdings B.V.'nin OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.'deki pay sahipliği sona ermiştir,

· %100 OYAK iştiraki olan OYAK Capital Investments B.V.'nin %40 pay sahibi olduğu TCC Amsterdam Holdings B.V. (güncellenmekte olan yeni unvanıyla: TCC OYAK Amsterdam Holdings B.V.) ise OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. paylarının %75,81'ine sahip olmuştur,

· OYAK'ın OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.'deki dolaylı pay sahipliği oranı %45,486'dan %30,324'e düşmüş ve

· %100 OYAK iştiraki olan OYAK Capital Investments B.V.'nin OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.'deki dolaylı pay sahipliği oranı ise %45,486'dan %30,324'e düşmüştür.

OYAK'ın dolaylı iştiraki olan Cimpor Global Holdings B.V. açısından işlemin detaylarına ilişkin bilgiler Ek1'de verilen tabloda sunulmaktadır.

OYAK'ın dolaylı iştiraki olan TCC Amsterdam Holdings B.V. (güncellenmekte olan yeni unvanıyla: TCC OYAK Amsterdam Holdings B.V.) açısından işlemin detaylarına ilişkin bilgiler Ek2'de verilen tabloda sunulmaktadır.

Yukarıda özetlenen işlemler sebebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin 13. Maddesi uyarınca pay alım teklifi yapmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na ayrıca başvurulacak olup bu yükümlülük Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin ilgili hükümlerince belirlenen usul ve esaslar dahilinde yerine getirilecektir. Başta pay alım teklifi fiyatı olmak üzere pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğüne ilişkin diğer hususlar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği' ile II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği hükümleri kapsamında ayrıca özel durum açıklamalarına konu edilecektir.

RUBNS… Şirket tüm dünyadan boyalı kumaş tedarikçilerinin ziyaret ettiği, 6-8 Mart tarihinde düzenlenmekte olan Türkiye'nin en büyük tekstil fuarı "İstanbul Texhibition" fuarına katılım sağlamıştır. Bu fuarın şirketimizin ihracat faaliyetlerine olumlu yansıması hedeflenmektedir.

SISE… Hollanda'da yerleşik %100 iştirak olan Sisecam Investment B.V. ("SIBV") üzerinden %30 oranında ortağı oldukları Mısır'da yerleşik Saint Gobain Glass Egypt SAE şirketinin ("SGGE") onaylanan ikinci düzcam hattı projesinin, yeni bir şirket kurulması yöntemi ile gerçekleştirilmesi değerlendirilmiştir.

Yönetim Kurulu toplantısında, ikinci hat yatırımının gerçekleştirilmesi için iştirakimiz SIBV, Saint Gobain Nederland Beheer B.V ve Ali Moussa ortaklığında, Mısır'da yeni bir şirket kurulmasına ve SIBV'in yeni şirketin sermayesine 5.046.000 Euro veya yerel para birimi cinsinden eşdeğeri karşılığında %30 oranında katılmasına karar verilmiştir.

SUNTK… İklim kriziyle mücadele ve doğal kaynakların korunmasına yönelik sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, Şirket bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ekoten Tekstil); Karbon Saydamlık Raporlaması (Carbon Disclosure Project-CDP) yapmaktadır. CDP İklim Değişikliği raporlamasında tekstil sektöründe global ortalama skorunun bir üst seviyesinde yer alan Ekoten Tekstil, iklim değişikliği ile mücadele konusunda tedarik zinciriyle iş birliği kurma yetkinliğinin değerlendirildiği CDP Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi Skorlamasında (SER), CDP 2021 ve 2022 yıllarında olduğu gibi CDP 2023 yılında da "A" Liderlik skorunu alarak, son üç yıl art arda CDP SER Global Liderler Listesi'ndeki yerini korumuştur. Almış olduğu "A" Liderlik skoru ile Ekoten Tekstil, global ortalama skorunun dört üst seviyesinde yer almaktadır. CDP, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla iş dünyasının işleyiş şeklini değiştirmek üzere çalışan ve kar amacı gütmeyen Londra merkezli uluslararası bir kuruluştur. CDP, şirketlerin doğal kaynakları ve doğal sermayeyi nasıl kullanıldıklarını, faaliyetleriyle sınırlı kaynakların yeniden üretimini nasıl etkilediklerini ve bu alandaki risklerini nasıl yönettiklerini yatırımcılara raporlamalarına aracılık etmektedir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı