Kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanamadığı sürece bireyler arası eşitlik kavramından bahsedilemeyeceğini belirten Anamur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zümrüt Cömertler, "Kadınların yok sayıldığı, haklarının elinden alındığı bir sistemde verilmesi gereken ilk ve elzem mücadele kadın hakları mücadelesi olduğunu düşünüyorum. Kadının eve hapsedildiği bir toplumda ekonomi de, kültür üretiminde, sanatsal faaliyetlerde ve iş yaşamı da her zaman topallaması son derece doğaldır." dedi.

"Kadınların sadece bir gün değil yılın geri kalan bütün günlerinde hatırlanması ve saygı duyulması, sadece bizim ülkemizin değil aslında tüm dünyanın ihtiyacı olan bir tutum." ifadelerini kullanan Cömertler, "Kadın ve erkeğin birbiri arasında ayrım yapmadan toplumsal düzende yer bulması hem iş dünyasında hem de günlük yaşantımızda çağdaşlık ve eşitlik ilkesini benimsememize neden olacaktır. Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine sahip çıkıldığı takdirde Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada en önemli adımı atmış olacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki kadınların en temel probleminin yaşam hakkı olduğundan hareketle kadın cinayetlerine dair toplumun her kesiminin ses vermesinin yanında, kadınları katleden erkeklerin beslendiği kültürel kodların bertaraf edilmesi adına herkesin yapabileceği görevler ve sorumluluklar bulunduğunun altını çizen Cömertler, "İş yaşamında kadının varlığı, kamusal alanda kadın elinin olması, ataerkil anlayışın kadını ve kız çocuklarını sınırlayan algısının kırılması temel mücadele alanı olmak zorundadır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların daha fazla görünür kılındığı, kadın cinayetlerinin olmadığı ve en önemli kız çocuklarının eğitim hakkının elinden alınmadığı bir ülke ve dünya diliyorum” ifadlerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı