Ekonomi gazetesi tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’nin Lider Kadınları Ödülleri sahiplerini buldu. 15 yıla yakın süredir sadakat programları, esnek yan haklar ve ödüllendirme sistemleri alanına öncülük eden Momento’nun Kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülüne layık görüldü.

Global ölçekte kadın kurucuya sahip finteklerin oranı yüzde 1,5

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Zeynep Dağlı Kastro, şöyle konuştu:

“Kadınlar ne yazık ki iş gücünde pek çok sektörde ve kademede eksik temsil ediliyor. Bu sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın kanayan yarası. Global ölçekte kadın kurucuya sahip girişimlerin sadece yüzde 1,5 seviyelerinde bulunduğu fintek sektöründe hizmet veren bir markanın kurucusu olarak bu ödüle layık görülmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyum.”

Girişimcilik serüveninde en önemli güç bakış açısı, dayanıklılık ve esneklik”

Girişimciliğin bir serüven olduğunu, bu serüvende en önemli gücün de bakış açısı, dayanıklılık ve esneklik olduğunu vurgulayan Zeynep Dağlı Kastro, “Nemrut’a sormuşlar, ‘Nasıl bu kadar zalim oldun?’, ‘Kimsenin sesi çıkmadı, ondan…’ demiş. Biz kadınların ve kadın girişimcilerin irili ufaklı çokça ‘Nemrutu’ var. Mühim olan bu irili ufaklı Nemrutlar karşısında dirayetli olabilmek” dedi.

Rudyard Kipling’in kaleme aldığı ‘If’ şiirinde yer alan “Eğer sabredebilir ve sabretmekten usanmazsan, Eğer düş kurabilir ve düşlerinin tutsağı olmazsan, Eğer hem zaferi hem de felaketi göğüsleyebilir ve bu iki sahtekara da eşit davranabilirsen; İşte o zaman Dünya ve içindeki her şey senindir” dizelerine atıfta bulunan Zeynep Dağlı Kastro, şunları söyledi:

“Bu dizeler girişimciliğin kuvvetli rüzgarlarında sağlam rota çizebilmek adına herkesin ders alabileceği evrensel mesajlar barındırıyor. Kadınlar ve kadın girişimciler olarak bizler de düşlerimizin peşinden gidebilir, zaferi ve felaketi misafir edebilir, dünyada ses getirecek büyük başarılara imza atabiliriz.”

Ülkemizde iş hayatına değerli katkılar sunabilecek, kıymetli eğitim ve donanıma sahip pek çok kadın bulunduğunun altını çizen Zeynep Dağlı Kastro “İş dünyasında kuralların netleştiği, fırsat eşitliğinin kabul gördüğü, süreçlerin şeffaflaştığı ve liyakatin esas alındığı bir kültürün benimsenmesi ve oturtulması durumunda kadın temsiliyetinin sürecin doğal bir parçası olarak artacağına inancım tam” şeklinde konuştu.

Momento’nun kadın çalışan oranı her daim yüzde 50’nin üzerinde

Momento olarak ilk günden beri fırsat eşitliğini benimseyen ve uygulayan bir marka olduklarının altını çizen Kastro, “Kadın çalışan oranımızın hiçbir zaman yüzde 50’nin altına inmedi. Geçen yıl çalışanlarımızın yüzde 52’si kadınken, bu yıl çalışanlarımızın yüzde 57,5’si kadın profesyonellerden oluşuyor. Üst kademe yöneticilerimizin geçtiğimiz yıl yüzde 58’i kadınlardan oluşurken, bu sene bu oran yüzde 58,3 seviyesinde. Bu oranları bu seviyelerde korumakta kararlıyız” dedi.

Zeynep Dağlı Kastro kimdir?

Zeynep Dağlı Kastro, St George Avusturya Lisesi'nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini London School of Economics’te (LSE) tamamladı. LSE’den mezun olur olmaz kariyer yolculuğuna ABN Amro ile başlayıp JP Morgan ile devam etti. 2010 yılında Oxford Üniversitesi Finans Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Kastro, aynı yıl Türkiye’ye geri dönüş yaptı ve Momento’yu kurdu. Davos’ta her sene zirve toplantısı düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun bir üyesi olan Zeynep Dağlı Kastro, 2011 senesinde Global Shapers İstanbul ağının başkanlığını yürüttü ve Davos Zirvesi’ne dünya üzerinden davet edilen 50 girişimciden biri oldu. 2011-2013 seneleri arasında ise Forum’un İstihdam Gündem Konseyi’nde istihdam, girişimcilik ve işgücünde kadının yeri konularında Davos zirvesinin gündem belirleyici çalışmalarında görev aldı.

Hibya Haber Ajansı