Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirilen toplantıda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son 1 haftada 36, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 204’ü Irak’ın, 315’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 519 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Aktürk, hudutlarda son 1 haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 161 şahsın yakalandığını belirterek, “Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur. Bin 571 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı bin 609’a yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 31 bin 586 olmuştur.” dedi.

Gazze’ye yönelik yardımlar sürüyor

Türkiye’nin Gazze’ye yönelik insani yardımları kapsamında ilgili kurumlarla koordineli olarak 4 Mart’ta bir A400M uçağı ile 8,3 ton tıbbi malzeme daha bölgeye ulaştırıldığına değinen Aktürk, “Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 19 uçakla 250 tona yakın insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiştir.” ifadesini kullandı.

TSK eğitim ve tatbikatlara devam ediyor

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin halihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak personelinin niteliklerini geliştirmek amacıyla eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda, Katar Özel Kuvvetleri ile komando birliklerimizin katıldığı Al Hares Al Mane 2024 (Yenilmez Muhafız) Tatbikatı Katar’da başarıyla icra edilmiştir. Steadfast Defender 2024 kapsamındaki Brillant Jump, Dragon ve Cobra ile Orta Akdeniz’de Dynamic Manta, Ege Denizi’nde Ariadne, Fransa’da Loyal Leda tatbikatlarına katılım sağlanmaktadır. Yine Isparta’da Türkiye-Pakistan arasında Cinnah-2024, Ağrı, Kars, Iğdır ve Tatvan’da ise Kış 2024 tatbikatları icra edilmektedir.”

BAHA’nın ve M60 T tankının kabul faaliyetleri tamamlandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda Bulut Altı İnsansız Hava Aracı (BAHA) ile modernizasyon faaliyeti tamamlanan M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını söyleyen Aktürk, “Ayrıca kuruluşundan bugüne kadar ülkemizin ve ordumuzun gücüne güç katan çalışmalarıyla bizleri gururlandıran OYAK’ın 63’üncü kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyoruz.” dedi.

Uzman erbaş başvuruları devam ediyor

Aktürk, personel ve askeri öğrenci alım/temin faaliyetlerinin de planlandığı şekilde devam ettiğine dikkati çekerek, “Bu kapsamda, 1 Mart 2024’te başlayan Milli Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 2024 Yılı Teknik Sınıflarda Uzman Erbaş Başvuruları 17 Mart 2024’e kadar devam edecektir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı