Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından okullardaki öğrencilere yönelik başlatılan Afet Bilinci Eğitimi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

“1-7 Mart Deprem Haftası’ndayız” diyen Başkan Büyükkkılıç, “Ülkemizin acı gerçeği depremlerdir. Bu bilinçten hareketle ağaç yaşken eğilir anlayışı doğrultusunda çocuklarımız başta olmak üzere hemşehrilerimiz hem eğitilecek hem de uygulamalar ile bilinçlendirilecek. Kentimizi geleceğe hazırlama yönünde gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

“Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduk ama yetmez dedik”

Başkan Büyükkılıç, konuşmasında Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurmak ile yetinmediklerini dile getirerek, “Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduk ama yetmez dedik. Afetler ile ilgili verdiğimiz bilgiler, ortaya koyduğumuz farkındalık çalışmaları ve en önemlisi eğitimler ile çocuklarımız da vatandaşlarımız da eğitilecek, bilinçlendirilecek” ifadelerinde bulundu.

Öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi verildi

Afet bilinci bakımından önemli bir unsur olan eğitimleri gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından bu doğrultuda, General Emir Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda 5’inci ve 6’ncı sınıf öğrencilerine de Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Afetlere karşı hazırlıklı olunmasını içeren ve ilgi gören Afet Bilinci ile Psikolojik Sağlamlık Eğitimi sürecinde 2 bin öğrenciye eğitim verilirken, afetler konusunda farkındalık da oluşturuldu  

Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde, yılsonuna kadar Kayseri’deki tüm okullara ulaşılması hedeflenirken, afetler konusunda öğrencilere verilen eğitimlerin devam edeceği belirtiliyor.

Hibya Haber Ajansı