İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Çevresi Düzenleme Açılışı Töreni’nde konuşarak, “Yola çıktığımızda, birçok kavramla yeni nesil belediyeciliği, şehirlerimize olan hizmeti, güçlü bir seviyeye çıkartma konusunda kararlıydık. İstanbul, 5 yıldır bu alanda, sizler de şahitlik ediyorsunuz ki, bir zihniyet devrimi yaşıyor. Ve Bakırköy'ün eski adıyla ‘Özgürlük’; o da çok güzel, yeni adıyla ‘Cumhuriyet’; o daha da başka güzel. Cumhuriyet Meydanı da dahil olmak üzere, 100’ncü yılında Cumhuriyetin ismiyle yüzyıllar yaşasın inşallah. Dünya var oldukça yaşasın” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızı dinlemeden, tek bir adım dahi atmıyoruz”

“Bugüne kadar, tam 21 meydanı düzenledik ve vatandaşlarımızın hizmetine açtık” bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Biz, vatandaşlarımızı dinlemeden, tek bir adım dahi atmıyoruz. Bu sayede İstanbul'da hayatı kolaylaştırıyoruz ve güzelleştiriyoruz. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı ve çevresini de sizlerin yönlendirmesiyle, hak ettiği değere kavuşturduk” açıklamasında bulundu.

‘Ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam” diyen kendine başka bir parti bulacak”

İmamoğlu, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, bir seçim mitinginde "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözlerini de eleştirerek şunları söyledi:

“İnsan ayırt etmemek, her şeyin önünde. Ben CHP'liyim. Ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum, her siyasi görüşten olan insanına. ‘Ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm’ diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak. Öyle yok. Biz, insan ayırt etmeyiz kardeşim. “

“Biz, söz veren ve yapanlardanız”

İstanbul'u; icraatla, hizmetle ve yatırımla buluşturduklarını belirten İmamoğlu,  “Biz, söz veren ve yapanlardanız. Geçmişimiz, Allah'a şükür, tertemiz. Tutulmamış sözler, boş vaatler bizim geçmişimizde olmadı, olmayacak. İhanetler, ihmaller olmadı; olmayacak. İsraf, yolsuzluk olmadı; olmayacak. ‘İstanbul benimdir, bizimdir’ diyen anlayışa karşı; ‘İstanbul hepimizindir, 16 milyonundur’ diyenler kazanacak mı? Hep birlikte ne yapıyoruz? Tam yol ileri diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Hibya Haber Ajansı