Bakan Ersoy, Geleceğe Miras-Myra Antik Kenti ve Andriake Limanı Projesi’nin tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türk arkeoloji tarihinde altın bir çağa doğru adım adım ilerliyoruz. 2023 yılının Ekim ayında Efes ile başladığımız Geleceğe Miras projemizin 6. ayağı olan Myra Antik Kenti ve Andriake Limanı ile bir kez daha tarihe imza atıyoruz.” dedi.

6 büyük projeyi 5 ayda başlatarak gösterilen hız ve kararlılığın, son 60 yılın işini 4 yılda yapma azimlerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, “Kültür ve turizm alanındaki büyük hedeflerimizi gerçekleştirmeye kararlıyız ve bu projeyi de başarıyla tamamlayacağız.” diye konuştu.

Bakan Ersoy, Antalya’nın Demre ilçesinde turizm esnafı ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiklerine değinerek, “Myra Antik Kenti ve Andriake Limanı'nın Geleceğe Miras Projesi kapsamında tanıtımını yapmak üzere geldiğimiz Demre'de sektör temsilcilerimizin ve bölge halkının ihtiyaçlarını, sorunlarını dinledik.” ifadesini kullandı.

Demre’nin sahip olduğu arkeolojik değerlerin, doğası ve kıyıları ile turizmden hak ettiği değeri alması için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Bakan Ersoy, başta Demre olmak üzere Antalya’da afetten etkilenen vatandaşlara tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hibya Haber Ajansı