İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Murat Kurum'un "Bize oy verirseniz Gazze’yi görmezden gelmeyiz"  ifadesine tepki gösteren Babacan, "Gazze bir insanlık meselesi değil mi? Bir insanlık meselesi. Şu anda orada her gün bir savaş suçu işleniyor. Her gün bir insanlık suçu işleniyor. Yerel seçimlerle siz Gazze’yi nasıl beraber anarsınız? Büyükşehir belediyesi olarak sizin Gazze’yle ilgili yapabileceğiniz ne var? Belediyenin bir dışişleri bakanlığı mı var, belediyenin diplomasisi mi var?” sorularını sordu.

Ülkenin yönetilme tarzının tamamen kutuplaştırmak üzerine olduğunu ifade eden Babacan, “Her türlü istismarı görüyoruz. Bir önceki seçimde ne diyordu Sayın Erdoğan, ‘Ya biz kazanacağız, ya Sisi kazanacak’ diyordu. Ne oldu? Bu seçime giderken gitti Sisi’yle kucaklaştı geldi. Ne oldu? Sürekli bir istismar, sürekli bir düşman üretmek ve sürekli kutuplaştırmak; şu andaki iktidarın ülkeyi yönetme tarzı tamamen kutuplaştırmak üzerine.” diye konuştu.

Babacan iktidar partisi mensuplarının vatandaşla karşı karşıya gelip sohbet edemediğini söyleyerek “İktidar partisi mensupları vatandaşla karşı karşıya gelip sohbet edemiyor. Kendi içlerine kapanmış durumdalar. Birbirlerine ev ziyareti yapıyorlar ya da kendi toplantı alanlarına geliyorlar, birbirleriyle oturup kalkıyorlar. Vatandaşlarımızın içine çıkacak, vatandaşlarımızın arasına karışacak yüzleri yok.” şeklinde konuştu.

Gerçek enflasyonun yüzde 130’un üzerinde oluğunu, TÜİK’in açıkladığı enflasyonun ise yüzde 60’lar civarında olduğunu dile getiren Babacan şöyle devam etti:

"Emeklimizin maaş zammı o düşük, gerçekten daha düşük açıklanan TÜİK enflasyonu kadar. Oysa hayat gerçek enflasyon çok daha yüksek. Gerçek enflasyonla TÜİK’in açıkladığı ve emeklilerimizin maaşının artırılmasına baz olan enflasyon arasındaki fark kadar emeklilerimiz her yıl daha da yoksullaşıyor.”

Hibya Haber Ajansı