Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı işbirliğiyle sanat güneşi Zeki Müren adına hazırlanan sergi, düzenlenen törenle Bursa Kent Müzesi’nde ziyarete açıldı. Zeki Müren’i anlatan sergi, sanatçının vasiyeti üzerine Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’na bağışladığı kişisel eşyalardan oluşan koleksiyonlardan kurgulandı. Sergide, sanatçıya ait sahne kıyafetleri, gözlükleri, ayakkabıları, piyanosu, plakları ve birçok kişisel eşyasının yanı sıra bizzat kendi yazdığı besteleri, mektupları, notları bulunuyor. Ayrıca koleksiyonun büyük bir çoğunluğunu Zeki Müren’e ait fotoğraflar oluşturuyor.

Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisinin de Zeki Müren’i yakından görme ve tanıma imkanı bulamadığını ancak onun naif, samimi ve Türkçeyi iyi kullanan halini çok iyi hatırladığını söyledi. Zeki Müren’in kuşaklar boyunca hep bu şekilde anılacağını belirten Başkan Aktaş, bu şehrin yetiştirdiği değerlerin daha çok bilinmesi ve anlaşılması adına birçok program yaptıklarını dile getirdi.

Hisar semtinin Tophane Mahallesi’nde doğan Zeki Müren’in, Bursa’nın önemli sanatçılarından birisi olarak Türk müzik tarihine adını altın harflerle yazdırdığını ifade eden Başkan Aktaş, Zeki Müren’i ve sanat hayatını anlatan bu sergiyle müzenin 20’nci yılına not düşmek istediklerini söyledi. Serginin hazırlanmasında emeği geçen her iki vakfa, Zeki Müren’in yakınlarına, dostlarına ve akrabalarına teşekkür eden Başkan Aktaş, “Sergimizi sanatçının kişisel eşyalarından oluşan koleksiyonla kurguladık. Bütün sanatseverleri, Zeki Müren’in kimliğini ve sanatını yansıtan bu özel sergiyi görmeye ve Türkiye’nin Batmayan Güneşi’ni farklı manzaralardan keşfetmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tuğgeneral İsmail Çamlı, vakfın en önemli bağışçılarından birisinin rahmetli Zeki Müren olduğunu hatırlattı. Açılışı yapılan bu sergiyle Zeki Müren’in anılarını çoğaltmak istediklerini anlatan Çamlı, “Sanatçımızın doğup büyüdüğü bu topraklarda, sergiye sevenlerinin tanık olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Serginin sanatçıya duyulan özlemi giderme ve sanatçının genç kuşaklara aktarılmasına fırsat sunacağına inanıyorum. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı