Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçim dönemlerinin muhasebe dönemleri olduğunu belirterek, “2019’da bu meydanlarda ne söz vermiştik, 2024’e kadar ne yaptık, 2029’a kadar ne yapacağımızı konuşacağımız zamanlardayız. Biz 2019’da sizlerden Yalçın başkanımızla birlikte destek istedik. Siz sandıkta gereğini yaptınız. O günden itibaren Ilgın’ımıza gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız Yalçın Ertaş başkanımıza emeklerinden ve koordinasyonundan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Osmanlı Kent Meydanı’nı güncel maliyetle 343 milyon liraya yaptıklarını, 301 milyon liralık maliyetle de atık su arıtma tesisini ilçeye kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Altay, “Yani Ilgın’da son 1 ayda attığımız temelin toplam bedeli 650 milyon lira. Biz şunun farkındayız; ne yaparsak yapalım sizin hakkınızı ödeyemeyiz. Çünkü bize sevgi, muhabbet gösteriyorsunuz. Büyükşehirler içerisinde 2019’da yüzde 70 oyla birinci olmuştuk. Bu birincilik bize şan, şöhret değil, büyük bir sorumluluk getirdi.” cümlelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olduğunu anımsatarak sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya nam saldığını ifade etti.

1994’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Başkanlığı döneminde gerçek belediyeciliği gösterdiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, “Onun açmış olduğu o gerçek belediyecilik hizmet duruşu, dili, tutumu, davranışı gönülden gönüle öyle bir hal oldu ki Anadolu’nun büyükşehirlerinde, Anadolu’nun illerinde, ilçelerinde, beldelerinde örnek alındı ve Allah’ın izniyle pek çok şehirlerimizde o belediyecilik duruşu iz yaptı ama Konya’da daha başka oldu, daha güzel oldu. Uğur İbrahim başkanımız Allah’ın izniyle tekrar 31 Mart’ta aday. Yürekten teşekkür ediyoruz. 5 yıl güzel Ilgın’ımıza hizmet eden Yalçın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yalçın başkanımız bu hizmet bayrağını Allah’ın izniyle, Ömer Apil kardeşimize veriyor. Onu da tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Bakanlık olarak 783 bin kilometrekare kara vatanda, 470 bin kilometrekare mavi vatanda ve siber vatanda Ilgın’ın, Konya’nın ve tüm Türkiye’nin huzuru ve güvenliği için çalıştıklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, “Sizleri seviyoruz. Allah için her birinizi seviyoruz. Sizlerin huzuru, güvenliği için sadece İçişleri Bakanlığı değil Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm bakanlarımız, devletimizin tüm kurumları aşk ile çalışıyor. Bilin ki aşk ile çalışmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı