DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu, "Toplantıma yarın kutlanacak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, çalışanı, üreteni, ev hanımı, anne olan bütün kadınların gününü kutlayarak başlamak istiyorum," dedi.

Deprem bölgelerindeki barınma sorununa değinen Karatutlu, "Bölgenin en önemli sorunu barınma. Hükümet bir yıl içinde bütün herkesi evlerine oturtacağı sözü vermişti. Ancak, TOKİ marifetiyle yaptığı binaların sadece vaat ettiğinin beşte biriyle onda biri arasını yaptırabildi," diye konuştu.

Karatutlu, deprem bölgelerindeki sorunların çözümü için hükümete ve ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

"Maalesef, siyasetçiler vatandaşları dinlemek ve sorunlarını çözmek yerine, kendi çıkarlarına odaklanıyor"

Karatutlu, 5 Şubat 2023 tarihine kadar belediye tarafından ruhsat verilen bölgelerin depremden sonra "uygunsuz" ilan edildiğini belirtti. Bu durumun, kredi çeken vatandaşları mağdur ettiğini ve ilgili çalışmaların yavaş ilerlediğini ifade etti. Karatutlu, bu konunun çözümünün seçim sonrasına bırakıldığını vurguladı. Ayrıca, milletvekili, iktidarın temsilcilerinin ve siyasilerin vatandaşlarla yeterince ilgilenmediğini ve sorunları çözmede yetersiz kaldığını eleştirdi. Karatutlu, siyasetçilerin vatandaşları dinlemek ve sorunlarını çözmek yerine, kendi çıkarlarına odaklandığını belirtti.

Göksu ilçesinde yaşanan kardiyolog eksikliğine ve Türkoğlu cezaevinin geç açılması nedeniyle hükümlü ve tutukluların farklı illere gönderilmesinin, depremde mağdur olan aileler için ek bir yük oluşturduğuna dikkat çeken Karatutlu, Kahramanmaraş'taki fabrikaların atıklarının denetlenmemesi ve özellikle Aksu Barajı'nın kirlenmesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Hibya Haber Ajansı