Köksal, eşitlik, adalet ve liyakat vurgusu yapmaya devam edeceklerini ve Afyonkarahisar’a kadın eli değeceğini belirtti.

Belediye Başkan adayı Köksal, seçim öncesi ziyaret turuna tüm hızıyla devam ederken Afyonkarahisar’da kendisinin partiler üstü bir aday olduğunu, hemşehrilerinin parti gütmeksizin kendisine destek verdiğini söyledi. Köksal, “Sahada yanıma gelip bana oy vereceğini söyleyen bazı hemşehrilerim daha önce CHP’ye hiç oy vermediklerini ama bu seçimde bana oy vereceklerini söylüyorlar. Kaygısı Afyonkarahisar olan herkesin yapması gereken aslında bu” dedi.

"Afyon’da iş kolları çeşitlenmeli"

Afyonkarahisar’daki iş kollarının çeşitlenmesi gerektiğine dikkat çeken Köksal, yatırımcının bu şehre çekilmesi, teşvik edilmesi gerektiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Afyonkarahisar’daki yatırımcılar ve diğer illerden ilimize gelmek isteyen yatırımcılara arsa tahsisi gibi bir takım teşvikler için ön ayak olacağız. Burada tek iş kolu mermer. Herkes de mermer işinde çalışamıyor. Bizim yeni iş kollarına, yeni fabrikalara ihtiyacımız var. Burada kornişon salatalık üretiliyor. Türkiye’de en fazla üretim yerlerinden bazıları Çıkrık, Beyyazı kasabalarıdır. Bütün turşu fabrikaları gelip turşuluklarını oradan alıyorlar. Götürüp kendi fabrikalarında işliyorlar. Hammaddeyi üreten biziz. Niye Afyonkarahisar’a bir turşu fabrikası kurulmuyor?”

"Tekstilde Denizli’yi geçebiliriz"

“Zorlaştıran değil, kolaylaştıran bir Belediye Başkanı olacağım” diyen Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Denizli tekstilin başkenti ama aslında Afyon Denizli’yi bu noktada geçebilir. Çünkü burası ulaşım bakımında avantajlı, bölgeleri birbirine bağlayan bir il. Neden bu avantajı kullanmıyoruz? İş insanının da işine gelir aslında burada tekstil üretimi yapmak. Ama siz onu teşvik etmezseniz, kolaylaştırmazsanız, yatırım yapmaz veya mevcut yatırımcıyı bezdirmek adına uğraşırsanız yatırımını çeker gider. Benim istediğim Afyonkarahisar, gıdadan tekstile kadar birçok iş kolunda yeni fabrikalar işyerleri açılan bir Afyonkarahisar. Bunun için de Belediye Başkanı olarak ön ayak olacağım.”

Hibya Haber Ajansı