“İki Toplantı” olarak bilinen Çin Ulusal Halk Meclisi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi’nin yıllık toplantıları Beijing’de devam ediyor. Ülkenin farklı yerlerinden gelen temsilci ve üyeler, toplantıda ülkenin sorunlarıyla ilgili öneriler ortaya koyuyor ve bunları değerlendiriyor. Toplantıya katılan isimlerden biri de Tangdi köyünün temsilcisi Liu Jianming.

Çin’in Zhejiang eyaletinde bulunan bu küçük köy, bir turizm merkezi haline geldi. Köy Komitesi Başkanı Liu Jianming’in öncülüğünde köylüler, geleneksel orkide dikiminden başlayarak çiçek ve fide endüstrisinin gelişmesiyle adım adım küçük köyü bölgenin güzel bir köyü haline getirdi.

2018 yılında Çin Ulusal Halk Meclisi’nin yıllık toplantısına katıldıktan sonra Liu Jianming, köyün kalkınmasına odaklandı. Liu eski çiftlik evlerinin yeniden kullanılması, tarımsal yeteneklere kırsal alanlarda istihdam sağlanması ve köylere yönelik özel endüstrilerin geliştirilmesi gibi projeleri hayata geçirdi. Liu Jianming’in katkılarıyla hazırlanan Köylerin Kalkınmasını Teşvik Etme Yasası, 1 Haziran 2021’de yürürlüğe girdi.

2022 yılında Liu, köylülerle beraber kültürel turizmi geliştirdi. 2022 yılında köye gelen turist sayısı 100 bin kişiyi aştı, turizm geliri 8 milyon yuanı geçti. 2023 yılında köyün toplam geliri 4 milyon yuana ulaştı ve köylülerin kişi başına düşen geliri 130 bin yuanı buldu.

Köylülerin maddi durumunu iyileştirdikten sonra Liu Jianming, onların daha zengin bir manevi yaşama kavuşmaları için çaba sarf etmeye başladı. Bu yıl gerçekleştirilen İki Toplantı’da Liu, köylerde sporun teşvik edilmesinin, halkın manevi ve kültürel yaşamını zenginleştirmede büyük rol oynadığını belirtti. Liu, köylülerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla spor altyapısının köylerde geliştirilmesi ve kırsal özellikleri ön plana çıkaran spor etkinliklerinin düzenlenmesini önerdi.

Hibya Haber Ajansı