Kadınlara yönelik hizmetlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kent merkezi ve ilçelerde hizmete sunduğu Kadın Destek Merkezleri, Sağlıklı Yaşam Merkezleri ile kadınların hayatına dokunarak onların hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını sağladı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa’da kent merkezi ve ilçelerde sayıları 35’ye çıkarılan kadın destek merkezleri kadınların sosyal hayatın içerisinde yer alarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı himayelerindeki Kadın Destek Merkezlerine gelen kadınlar geniş yelpazedeki kurs ve eğitimlerden faydalanarak bir yandan meslek öğreniyor diğer yandan ürettikleri ürünlerin satışından kazandıkları ücretle ev ekonomilerine katkı sunuyor.

 

Karaköprü ilçesindeki kadınların hizmetine sunulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Merkezi de her gün kadınlarla dolup taşıyor. Çalışan kadınların da imdadına yetişen merkezde kreş hizmeti de ücretsiz olarak sunuluyor.

 

Modern ve nezih bir merkez olarak tasarlanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Kadın Merkezinde kadınlara, Taş kırma, Resim, Mozaik, Çini, Fitness, Moda tasarımı, Kuran-ı Kerim Kursu ve kreş gibi hizmetler tek çatı altında sunuluyor.

 

Şanlıurfalı kadınların ikinci bir evi gibi olan bu merkezde aile ortamını bulan kadınlar bir yandan meslek öğrenirken diğer yandan kendilerini yetiştirerek ileride çeşitli desteklerden de faydalanarak kendi iş yerini açma fırsatı buluyor.

 

Kendilerine sunulan imkânlardan ve kadına verilen değerin en güzel örneklerini sergilediklerinden ötürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkürlerini ileten Kadınlar, kadın destek merkezlerinin kendilerine bir terapi gibi geldiğini ifade ettiler.