Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in Arap Devletleri Ligi (AL) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Çin’e dostça yaklaşan kararın 44. kez onaylanmasını takdir ettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, olağan basın toplantısında, söz konusu kararın, Çin ile Arap ülkeleri arasındaki geleneksel dostluğu ve Arap ülkelerinin Çin’le ilişkileri geliştirme kararlılığını yansıttığını söyledi. Mao şunları ekledi:

“Aralık 2022’de, İlk Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi başarıyla düzenlendi. İki taraf, yeni dönemde Çin-Arap kader birliğini tam güçle oluşturarak, Çin-Arap ilişkisini derinleştirme ve geliştirmeyi öngören bir mutabakata vardı.

Bu yıl, Çin-Arap İş Birliği Forumu’nun kuruluşunun 20. yılıdır. Çin, Arap ülkeleriyle beraber, Çin-Arap İş Birliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı vesilesiyle ilk Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’nde kaydedilen sonuçları iyi bir şekilde yerine getirmeye, tüm alanlardaki iş birliğini derinleştirmeye, önemli bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında ortak tutum takınmaya ve Çin-Arap kader birliği inşasını hızlandırmaya hazır.”

Hibya Haber Ajansı