İstanbul’u rantçı belediyecilikten kurtardıklarını, kente halkçı belediyeciliği getirdiklerini belirten İmamoğlu, “Particilik yapmadık. Partizanlık yapmadık. Belediyecilik yaptık, belediyecilik. 16 milyon İstanbullu, şunu biliyor: Benim için bu şehirde, bir tarafta 16 milyon insan var, bir tarafta bir avuç imtiyazlı insan var. Ben, 16 milyon insanın emrindeyim kardeşim. Bir avuç insanın ise, karşısındayım. Ayrımcılığa, kayırmacılığa karşıyım. Kurdukları israf düzenine karşıyım. Bu şehre verdikleri zararı iyileştireceğiz ve halkın bütçesine asalak gibi yapışanları, o bütçeden uzak tutacağız.” diye konuştu.

“Parsel parsel imar çıkaranlara, arazi ve yapılara, sahillere, yeşil alanlara çöreklenenlere, o projeleri çıkaranlara, imza atanlara, İstanbul'da 16 milyon yetki vermez, vermeyecek” diyen İmamoğlu, “Çünkü sizden yetki isteyen bu arkadaşlar, onlar, bir kişinin karşısında boynunu eğerler, onun emrine, onun buyruğuna itaat ederler. Ben, milletimin emrindeyim, milletimin. Sizlerin karşısında boyun eğerim.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan ile birlikte ilçe turu yaptı. İmamoğlu, seçim otobüsünden yaptığı konuşmayla, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü’nü kutladı.

Pazar yerinin işletmesini, ilçe belediyesine devredileceğini belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Burada zemin otoparkının yanı sıra, yarı olimpik muazzam bir yüzme havuzumuz var aşağıda. Muazzam bir yüzme havuzumuz var. Aynı zamanda çocuk yüzme havuzumuz da var. Fitnes salonumuz var. Çocuk oyun alanları var. Çok şık bir kafeteryası var. Bir de olimpiyatlara şampiyon yetiştirsin diye, Gaziosmanpaşa'nın yetenekli çocukları olduğunu biliyorum, onlar için gerçekten uluslararası seviyede bir jimnastik salonumuz da var. Aynı zamanda İstanbul'un en güzel kütüphanelerinden birini de açtık. Üst tarafta en modern, en kaliteli saha üniteleriyle 2 basketbol, bir voleybol sahamız var.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de kurdele kesimi öncesinde, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Çok renk, çok ses, çok nefes diyen, kurtuluşun, kuruluşun şehri İzmir’den; Atatürk'ün, ‘Türk milletinin göz bebeği’ dediği İstanbul'a selam getirdim, umut getirdim, cesaret getirdim. Sevgili kardeşlerim, bu Türk milletinin göz bebeğine, Ekrem Başkan, 5 yıldır sevgiyle, tutkuyla, aşkla baktı.Şimdi ona sahip çıkma sırası bizde. Çünkü İstanbul'un ve Türkiye'nin kaderi ortak. İstanbul, bir kez daha bir nefes alacak. Türkiye'de hep beraber nefes alacağız.''

Hibya Haber Ajansı