“Alem Buysa DEVA Kadında” sloganıyla meydana inen DEVA Partili kadın adaylara Kadın Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen katıldı.

Esen, İstanbul’daki 9 adaylarına ve ülke çapındaki diğer 73 adaya teşekkür ederek şimdi “Sandıkta Kadın Var! Yerelde Kadına Oy Var!” diyerek kentlerin hak ettikleri refaha ulaştırılması, çağrısında bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı İdris Şahin ise söz konusu kadın eylem planları ve partinin Yerel Politikalar Başkanlığı’nın il il çalışarak hazırladığı vaatlere değindi.

Şahin açıklamasında; “Sosyal yaşam ve sosyal desteği ön plana alarak kadınların evden işe, güvenlikten ekonomik imkanlarına dek yıllarca süren kadın politikaları ve yerel politikalar çalışmalarımızın ortaya koyduğu bilgiden süzülen çalışmaları hayata geçireceğiz.” dedi.

Esen konuşmasında, “563 adayımız arasında 82 kadın adayımız var, yüzde14,5 oranla şu an eşbaşkan sistemiyle ilerleyen partiler dışında en yüksek kadın aday oranı bizim. Çok daha fazla kadınla yol yürümek isterdik; ancak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda kadınların daha dezavantajlı olması, mahalle baskısı, sevdiklerinden ve çevrelerinden fazla destek görememeleri ve ebeveynlik yüklerinin daha ağır olması gibi nedenlerle kadınların sürece dahil olması çok zorlaştı. Bizim aday olarak görmek istediğimiz birçok harika kadın bu süreçte aday olmamayı tercih etmek durumunda kaldı.” ifadelerinde bulundu..

Hibya Haber Ajansı