Arıkan, "AK Parti siyasi partilerin afiş ve pankartları için kirlilik oluşturuyor gerekçesiyle seçim kuruluna bir dilekçe verdi. Bunun üzerine seçim kurulu bunları toplatma kararı aldı. Sanki iki aydır neredeyse üç metrede bir kendi bayrakları, pankartları yokmuş gibi bir davranış söz konusu. Bu itirazlar iki ay önce olmuş olsaydı emin olun biz bu itirazı samimi bulabilirdik. Fakat mesele basit. Billboard dönemi başlayınca belediyenin parasıyla yani bizim paramızla, kamunun tüm gücüyle sadece kendi fotoğraflarını asmayı planlıyorlar." açıklamasında bulundu.

Arıkan seçim sürecinin demokratik bir ortamda geçmesi gerektiğini ve herkesin adil bir şekilde yarışması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"AK Partili yöneticiler, korkmanıza gerek yok. Gelin bu seçimleri hep beraber bir demokrasi şölenine çevirelim. Eğer milletimiz bir değişim istiyorsa bunun da önünü cesurca açalım. Eğer milletimizin size bir öfkesi varsa, bir kini varsa bunu itfaiye araçlarıyla zabıta arkadaşlarımızla söküp atamazsınız. Şunu da unutmayın. Hemşehrilerimizin bize olan sevgisini, sempatisini, desteğini kamu imkanlarıyla elde edemezsiniz."

Hibya Haber Ajansı