Esnaflarla sık sık bir araya gelen Köksal, kendisine iletilen şikayet ve önerileri dinleyerek çözümlerini sunuyor.

"Ekonomik darboğaz bizimle son bulacak"

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın ve tüm Türkiye’nin öncelikli sorunlarından birinin ekonomik dar boğaz olduğuna dikkat çekerek başkan seçilmesi halinde üreteceği projeleri anlattı. Yoksullukla mücadele kapsamında ortaya koyduğu projeleri anlatan Köksal, şöyle konuştu:

“Ekonomik durumu iyi olmayan, dar gelirli vatandaşlarımız var. Evine gıda maddesini alamıyor, buzdolabı boş. O vatandaşlarımız belediyeden kendilerine bir yardım eli uzanmasını istiyor. Emekli vatandaşlarımız var. Gerçekten şuan emeklilerin maaşları oldukça düşük. En düşük emekli maaşı 10 bin TL. Ama onun altında da geliri olan emeklilerimiz var. O insanlar şu anda diyor ki biz gidip dışarıda yemek yiyemiyoruz. Bir çay bile içemiyoruz. Gerçekten evimize bir gıda maddesi alırken market market geziyoruz. Pazar ucuzlar mı diye akşamüzeri pazara çıkıyoruz. Ve biz evimizi geçindirmekte zorlanıyoruz.”

"İş kolları genişletilecek, kadın istihdamını desteklemek için kreşler açılacak"

Sahada gözlemlediği kadarıyla toplumun her kesiminin belediye tarafından çözülebilecek, hafifletilebilecek sorunları olduğuna dikkat çeken Köksal, “Öğrenciler sosyal hayatın yetersizliğinden şikayetçiler. Kadınlar,‘yeşil alan yok çocuklarımızla birlikte zaman geçirebileceğimiz alanlarımız yok’ diyorlar, iş istiyorlar. Çalışmak isteyen kadınlarımız var. İş bulamıyor. İş bulsa çocuğunu gönderebileceği bir kreş bulamıyor. Evde üretim yapan kadınlar ürettikleri o ürünleri satacak pazar bulamıyor. Esnafımız keza belediyenin kendileri ile rekabet etmesinden dolayı çok ciddi anlamda şikayetçi. İş insanları yatırım yapmak istiyor ama kendilerine arsa tahsisi yapılmamasından dolayı şikayetçiler. Yeteri kadar fabrika yok. Tek iş kolumuz mermer orada da herkes çalışamıyor maalesef. Yeni iş kolları açılması gerekiyor”dedi.

"Trafik ve otopark artık mağduriyet oluşturmayacak"

Afyonkarahisar’da çok ciddi bir trafik ve otopark sorunu olduğuna vurgu yapan Başkan adayı Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Trafikte çile çektiren değil çözüm üreten bir belediye olacağız. Bunu da kent ulaşımı konusunda bilim adamlarının hazırlayacağı planlarla yapacağız. 5 yıllık, günü kurtarmaya yönelik planlar programlar değil uzun vadeli mastır planları gerekiyor. Mesela otopark alanlarının yapılması gerekiyor. Kurra Camii’nin yanındaki yer yıkılmıştı. Otopark yapılmadı. Oraya acilen bir katlı otopark ihtiyacı var. 2. Belediye şehir çarşısı var. Onun altına katlı otopark yapacağız. Üstüne de iş yerleri yapacağız.”

Hibya Haber Ajansı