İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Kadınlar Günü’ne özel Üsküdar Çengelköy’de düzenlediği “Kadınlar Matinesi”; CHP Genel Başkan Yardımcıları Sevgi Kılıç, Suat Özçağdaş, Volkan Demir ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nu ağırladı.

İmamoğlu, Üsküdar’ın geçmiş dönemlerde, yağan yağmurların ardından yaşanan su baskınlarıyla hatırlandığını ifade ederek, “İstanbul'un Boğazı’na, kurban bayramında kan akıyordu. Başka bir yerden lağım akıyordu. Bu kardeşiniz, ekibiyle beraber o bahsedilen kan görüntülerinin tek bir damlasını Boğaz’a ulaştıracak ortamı bırakmadı. Hepsini temizledi. Altyapıyı tamamladı.” diye konuştu.

Vatandaşın iktidarının başladığını söyleyen İmamoğlu, “Üsküdar sahilini işgal edenlerin iktidarı bitti. İşgalcilerin kaçak yapılarını, yani şu güzelim caminin yanındaki yeri yıktık. Ne yaptı biliyor musunuz? Bu ‘İstanbul'a adayım’ diyen, dersine çalışmamış, ne yazık ki ithal görüntüsü olan bu aday, ne yaptı biliyor musunuz? Oraya bir gecede imar çıkardı. Bir gecede, bir gecede yahu. Bir de kanuna aykırı. Yani burada, Boğaz’ın kıyısına imar çıkarılmaz. Ama ne yaptık? Davayı açtık, iptal ettirdik. İşte bu akla, İstanbul emanet edilebilir mi? İstanbul'da doğru işler yapana işler emanet edilecek artık. Çünkü artık vatandaşın iktidarı başladı.” dedi.

“Aileleri uyarıyorum; çocuklara izlettirmeyin”

İmamoğlu, ailelere uyarılarda bulunarak, “Çocuklara izlettirmeyin. Ne zaman ne diyeceği belli olmaz. Daha dün, mayıs seçimine kadar kendisinin cumhurbaşkanı olması için çalışan, sandıkta ona oy isteyen partinin genel başkanına ne dedi? ‘Zübük’ dedi. Olacak iş değil. Yazık. Ayıptır. Vallahi bu ahlaka sığmaz. Bakın milyonlarca insana, ‘zübük’ demiş oldu. Kendi çıkarı için o gün değerli, bugün zübük. Bu anlayışın tarihe gömülmesi lazım, tarihe.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı