Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik krize karşı üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek dağıtımına katılarak, gençlerle sohbet edip uygulamadan memnuniyetlerini sordu. 

Ziyarette konuşan Başkan Soyer, “Bir kere gençlerin içinde nefes alıyorum. En çok mutlu olduğum yer onların yanı. Gerçekten onlarla beraber olmaktan muazzam bir keyif alıyorum. Katip Çelebi Üniversitesi’nin içindeyiz. Burada günde yaklaşık 750 öğrencimize sıcak yemek servisi yapıyoruz. İzmir’in üniversitelerinde bu uygulamayı başlatmıştık. Katip Çelebi’de de bu işi sürdürüyoruz. ” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hafta içi her gün 17.00 ile 19.00 saatleri arasında Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi,  İ.Y.T.E Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi’nde günlük ortalama 5 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Uygulamanın başladığı 2021 yılından bugüne toplam 859 bin 400 kişilik akşam yemeği üniversite öğrencilerine ulaştırıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sıcak akşam yemeği dağıtımının yanı sıra üniversite öğrencilerine Çorba Durağı adını verdiği noktalarda hafta içi her gün 07.30 ile 09.00 saatleri arasında çorba ikramı yapıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi, Ege Üniversitesi Kampüsü yakınındaki Bornova Metro ve Fahrettin Altay Aktarma Merkezinde çorba dağıtımı yapılıyor. Kurulan Çorba Duraklarında bugüne kadar toplam 394 bin 750 kişilik sıcak çorba dağıtıldı.

Hibya Haber Ajansı