Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşen, Millet Bahçesi’nden Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve Erciyes Kayak Merkezi’ne kadar uzanan birçok noktaya ziyaret eden Lupattelli, Alonso ve beraberindekiler tesisleri gözlemledi.

ACES Başkanı Lupattelli, tesislerin kapasiteleri, temizliği, ulaşılabilirliği ve bütçe dostu olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Sporun birden çok branşında, her yaş aralığına hitap edecek organizasyonlar ve aktiviteler düzenlenmesini nedeniyle onure olduklarını aktaran Lupattelli, ''Erciyes Dağı Tesisleri, gerek amatör, gerekse profesyonel sporcular için harika bir spor noktasıydı. Kayseri, spor bakımından önde gelen şehirlerden biri. Modern tesisler, organizasyonlar ve en önemlisi kitle sporunun geniş katılımcılardan oluşması konusunda Kayseri’yi tebrik ediyorum.'' dedi.

Lupattelli ayrıca, ''2024 Spor Şehri'' ünvanına ek olarak, bir üst seviyede aday gösterildi ''Altın Bayrak'' için de Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ederek, ''Kayseri bizim için oldukça önemli ve güçlü bir aday şehir. Bu sebeple sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.'' diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş,  ''2024 Avrupa Spor Şehri'' ünvanını almak için gerekli çalışmaları yapmış ve Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonuna (ACES Europe) göndermişti. Tam not alan Kayseri, 2023 yılı sonlarında Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenen törenle ''2024 Avrupa Spor Şehri'' ünvanını almıştı.
 

Hibya Haber Ajansı