Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kacır, Avrupa Birliği (AB) ile ortak finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında 2.7 milyon avro bütçe ile hayata geçirilen Giresun Ticaret Borsası Gıda Araştırma Test/Analiz Merkezi’ni (GATAM) açtı.

Bakan Kacır, Giresun 2. OSB Yeni Fabrikalar Açılış, Temel Atma ve Giresun Teknopark Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Gıda Sanayisinin Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Artırılabilmesi için Araştırma ve Yenilik Tesislerinin Kurulması (INNOFOOD) programı kapsamında hayata geçirilen GATAM’ın; Türkiye’nin AB kaynaklı en yüksek bütçeli Ar-Ge projesi olduğunu belirten Bakan Kacır, şunları söyledi: 

“Geçmişte yine bu alanda, Türkiye’nin ve dünyanın ilk lisanslı fındık deposunu birlikte inşa etmiştik. Bu yatırımı, Giresun ve çevre illerdeki KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları tarımsal test ve analizlerin gerçekleştirileceği bir merkez ile taçlandırıyoruz.”

Bakan Kacır, Giresun’una, sanayinin katma değerli üretim gücünü arttıracak, şehrin bilimsel ve teknoloji tabanlı kalkınmasını daha da ivmelendirecek yeni tesisler, yeni eserler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızca kurulan sayısını 22 yılda 2’den 101’e yükselttiğimiz teknoloji geliştirme bölgeleri ve desteklediğimiz bin 298 Ar-Ge ve 327 tasarım merkezi ile ülkemizde teknolojili yüksek üretim kapasitesi inşa ettik.” dedi.

Teknoparkların alanında önce, lider teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapacağına inandığını söyleyen Bakan Kacır, “Önümüzdeki dönemde Giresun’un kalkınmasına ivme kazandıracak yatırımların önünü açmaya devam edeceğiz. Üretimi, ihracatı, istihdamı çok daha ileri noktalara çıkaracağız. Bu süreçte sanayicilerimizle, girişimcilerimizle yakın iş birliği içerisinde hareket edeceğiz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı