Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli 2 ilde DHKP/C ve MLKP terör örgütlerine yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-10” operasyonlarında 20 şüphelinin yakalandığını belirterek, “Sizlerin duası ve desteğiyle son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

“DHKP/C Terör Örgütü içerisinde ‘aranıyor’ durumda olan örgüt mensuplarının ihtiyaçlarını karşılayarak silah ve mühimmat tedariki sağlayan, örgütsel dokümanları ileterek örgütün kuryeliğini yaptığı tespit edilen 11 şüpheli yakalandı. MLKP Terör Örgütü içerisinde, örgütün sözde şehitler ayı olarak gördüğü Kasım ayındaki etkinliklerinde, örgüt adına faaliyet yürütürken hayatını kaybeden örgüt mensuplarının anmalarına katılan, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 9 şüpheli yakalandı.”

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğuna değinerek, “İstanbul Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı