5 milyon 294 bin TL harcama ile bölge suya kavuşturuldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje sayesinde Eymir Mahallesi’nde 5 kilometrelik bir mesafede yıpranmış beton kanalları kapalı sisteme alınarak hem gölet beslenmiş olacak hem de tarım arazilerinin sulanması kolaylaşacak. Çalışmada iki yüzlük 600 metre pvc boru, dört yüzlük 402 metre koruge ve dört yüzlük 810 metre koruge boru kullanılarak yaklaşık 5 milyon 294 bin TL harcama ile bölge suya kavuşturuldu.

Ericek Mahallesi’nde ise, drenaj çalışması yapılarak kaynaktan gelen su depolanıp ipek böceği yetiştiriciliğinde besin olarak kullanılan dut ağaçlarının suya kavuşturulması amaçlanıyor.

Ankara’da sadece Nallıhan Ericek Mahallesi’nde üretilen ipek böceği yetiştiriciliğinden daha fazla verim elde edebilmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için yaklaşık 188 bin 317 TL harcama ile toplam 2 bin 100 su borusu döşenerek dut ağaçları artık susuz kalmayacak.

“Tarımı canlandırmayı ve verimi artırmayı hedefliyoruz”

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığında Laborant ve Veteriner Teknikeri Mustafa Korkmaz, “Arap Dersi’nde yer üstü suyumuza 110 milimetre çapında sulama boruları döşendi. Kapalı sistem olarak köy yakınlarında kurmayı planladığımız 400 tonluk depomuza naklini gerçekleştirip daha sonrasında bu köyde bulunan sulama çalışmalarında kullanılmak üzere köylünün hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı