Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Biz Şanlıurfa’yı iyi biliriz. Şanlıurfa’da bizi iyi bilir. Aramızdaki aşkı, sevdayı, muhabbeti anlamak isteyenin gönül gözüyle bakması lazımdır. Kalp gözünün açık olması lazımdır. Gelip geçici gündemlerin heyecanıyla Şanlıurfa’ya bakan bunların hiçbirini göremez.

Alimleriyle, şairleriyle, fazıllarıyla adeta kutup yıldızları yetiştiren anını da, sanını da, şanını da yüreğini ortaya koyarak kazanan Şanlıurfamız, maşallah bugün yine bir başka güzel.

Bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir. Vizyonda, programda, projede, yatırımda bizimle yarışacak siyasi rakip tanımıyoruz. Bu özgüvenimizin gerisinde belediyelerde 30 yılı iktidarda 21 yılı aşan müktesebatımız bulunuyor.

Bir dönem ülkemiz siyasetine damgasını vuran ‘Onlar ne veriyorsa, 5 fazlası benden’ zihniyetinin hesapsız, kitapsız, riyakar tarzı hatırlarsınız Türkiye bunun bedeli siyaseti ve ekonomik krizler, sosyal gerilimler ve kaos olarak çok ağır bir şekilde ödedi. Ülkemiz, popülist siyasetçilerin ekonomide bıraktığı enkazı yıllarca kaldıramadı. Milletimiz uzun yıllar kendini toparlayamadı, tekrar ayağa kalkamadı. Şimdi aynı zihniyeti yeniden hortlatmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz.

Meydanlarda ve medyada esip gürleyenlerin milletimize vadettikleri hiçbir şeyi yapmayacakları zaten belli. Asıl önemli olan bunların milletin elindekilerden hangilerini de alıp götürmeye niyetli olduklarıdır. Çünkü geçmişte hep öyle oldu.

En son 2019 seçimlerinde bunu acı bir şekilde tekrar yaşadık. Bir sürü vaatte bulundular. Meydanlarda bir sürü söz verdiler. Ama sonuçta hiçbirini yapmadılar. Hatta pek çok alanda şehirlerimizi çok daha gerilere götürdüler. Çünkü mesele söz vermek değil, verdiği sözü yerine getirmektir. Siyasette aslolan, sözünün eri olabilmektir.

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla sadece bugünkü sorunların üstesinden gelme değil, daha huzurlu, güvenli, müreffeh bir gelecek için mücadele etme sözü veriyoruz. Önümüzdeki seçimde şehirlerimizi emanet ettiğimiz belediye başkanlarımızı da bu anlayışla belirledik.

Bizim zihnimizde ve kalbimizde sadece Şanlıurfa’yı Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak vardır. Onun dışındaki her şey telafi ve tali edilebilir. Teferruattan ibarettir. Hakikat böyle olduğu halde hiç kimsenin Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf bize seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza gösteremeyiz.

Bizim gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar maalesef istismarda da sınır tanımıyor. En insani, en hayati meseleleri bile şahsi hesaplarının aracı yapmaktan çekinmiyorlar. Rabbim hepsini de ıslah etsin.

Şanlıurfa’nın enaniyet gösterisine değil, esere ihtiyacı var. Hizmete ihtiyacı var. Yatırıma ihtiyacı var. Size bu hususlarda daha fazlasını, daha iyisini, daha mükemmelini yapmak için söz veren varsa eyvallah. Çıksın ortaya yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı yarıştıralım.

Hani projeyi, yatırımı bir kenara bıraktım. Ülkemizin bölgesel ve küresel gelişmeler karşısında izleyeceği stratejilere, politikalara dair programı olan varsa gelsin bu hususlarda da boy ölçüşelim.

Devir kavga veya çekişme değil, birlik olup zulme set çekme devridir. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenerek mücadelemizi yürüteceğiz. Ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz, birbirimize asla düşmeyeceğiz. Bilakis saflarımızı daha da sıkılaştıracağız.

Rabbimin bizlere ramazanın bayramı gelmeden,  31 Mart’ta milli irade bayramını görmeyi de nasip edeceğine inanıyorum. Bunun için ramazanda hep beraber çok çalışacağız. Meydanı kendinden başka kimseye faydası dokunmayan muhterislere, istismarcılara bırakmayacağınıza inanıyorum.

Demokrasiyi ağzından düşürmeyip, faşistlikte sınır tanımayanlara bu şehrin geleceğini emanet etmeyeceğinize inanıyorum. Urfa bir kez daha milli irade bayrağını Allah’ın izniyle rekor bir oy oranıyla en tepeye dikecektir. Biz Urfa’ya, Urfalılara güveniyoruz.

Şanlıurfa’ya son 21 yılda 330 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 13 bin 779 adet yeni derslik inşa ettik. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizi büyüttük. Şehir merkezinde artan yeni derslik ihtiyacını karşılamak için önümüzdeki dönemde bu alandaki yatırımlarımıza hız vereceğiz.

Medeniyetlerin doğuş yeri bölgemizdeki çalışmaları daha iyi koordine etmek için Şanlıurfa Alan Yönetimi Başkanlığını kuruyoruz. Sosyal yardımlarda Şanlıurfalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 33 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

Dün Dünya Kadınlar Günü’ydü. İstanbul’da muhteşem toplantılar yaptık. Çünkü kadınlarımız, bizim yük akımız. Cennet, annelerin ayakları altında ve o analara can kurban.

Toplamda bin yatağa sahip Viranşehir, Harran, Siveriye, Haliliye Kadın Doğum Çocuk Hastaneleri ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının proje ve ihale çalışmaları sürüyor.

TOKİ vasıtasıyla 15 bin 691 konutu tamamlayıp, hak sahiplerine teslim ettik. Laf ola beri gele yok, icraat, icraat, icraat. 5 bin 374 konutun yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 6 bin 142 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik.

Önümüzdeki dönemde bakanlığımız ve belediyelerimizin işbirliğiyle şehrimizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yeni bir safhaya çıkartacağız.

Ulaştırmada 29 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 619 kilometreye çıkardık.

Birecik’te Fırat’ın üzerine ikinci bir köprü inşa etmeye hazırlanıyoruz. Kahta-Narince-Siverek yolu, Şanlıurfa-Suruç yolu, Viranşehir çevreyolu, Suruç-Akçakale ve Suruç çevreyolu, Diyarbakır-Siverek-Hilvan yolu inşaatlarına devam ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı