Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURKENT iştiraki tarafından inşaatların yapıldığı İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşümünde ilk etapta yer alan 74 konut, 19 ofis ve 3 işyerinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim etti.

“Kentsel dönüşümde ciddi bir mesafe kat ettik”

Kentsel dönüşümün ciddiyeti ile 14 farklı noktada çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Aktaş “Bugün 20 yıl belediye başkanlığı yapıp 540 bin nüfuslu bir ilçede bir tane dahi kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyenler, bir fıkra gibi bugünlerde kentsel dönüşüm yapmaktan bahsediyorlar. Ama biz Arabayatağı’nda, Ulus’ta, Değimenönü’nde, Karapınar’da, Yiğitler’de, 75. Yıl’da, Esenevler’de, İstanbul Caddesi’nde, Beşyol’da, Sıcaksu’da, Gaziakdemir’de ve velhasıl şuanda Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü olan 420 dönümlük Akpınar’da hem yeni güvenli konutlar yapmak hem de Bursa’nın tıkanan damarlarını açmak, yeni yollar açmak için elimizden gelen bütün gayreti sizden aldığımız güçle, destekle ortaya koyuyor ve çalışıyoruz.” diye konuştu.

“100 bin konut dönüştüreceğiz, 16 bin yeni sosyal konut yapacağız”

Bursa’da gerçekleşen dönüşüm çalışmalarını TOKİ ve BURKENT marifetiyle gerçekleştireceklerini belirten Başkan Aktaş, “Arabayatağı’nda, Ulus’ta, Sıcaksu’da, Yiğitler’de, Beşyol’da, bin50 Konutlar’da yapacağımız kentsel dönüşümlerimiz var. Özellikle adı her ne kadar bin 50 Konutlar olsa da 2 bin 300 tane konutun var olduğu bir dönüşüm projesinden bahsediyoruz. Bu dönüşümlerin tamamını ya TOKİ marifetiyle ya da kendi iştiraklerimizden BURKENT marifetiyle gerçekleştiriyoruz. Biz önümüzdeki 5 yılla alakalı kendi gücümüzle, kendi kaynaklarımızı sonuna kadar kullanarak özel sektörle birlikte 100 bin konutun dönüşümü ve 16 bin tane yeni sosyal konutun ortaya çıkarılması ile alakalı bir hedef koyduk.” ifadelerini kullandı.

“Deprem, siyaset üstü bir meseledir”

Bakanlık olarak seferberlik ilan ederek 110 bin kişilik bir çalışan ordusuyla deprem bölgesinde hizmetlerin devam ettiğini vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki “Hamdolsun ki sözlerimizi yerine getiriyoruz ve bir bakan yardımcısı arkadaşımız sürekli deprem bölgesinde. Deprem bölgesinde teslim ettiğimiz ve yapımını da hızla sürdürdüğümüz konutların varlığı ve teslimi noktasında karalama kampanyası yürütenler ve yanlış söylemlerde bulunanlar var. Deprem, siyaset üstü bir meseledir. Binden fazla şantiyemizle 4 bin 333 köyde hummalı bir çalışma ile konutlarımızı inşa etmeye devam ediyoruz. Türkiye bir deprem bölgesidir. Şu anda 500’e yakın hareketli fay hattı var. Ne zaman, nerede kırılacak bilinmiyor. Bu gerçeklikten hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı