Nilüfer Belediyesi, coğrafi işaretli Hasanağa enginarının lezzet yolculuğunu, hazırladığı kitapta gelecek nesillere aktarmak için topladı. “Yemek dünyasının Oscar’ı” olarak anılan Gourmand ödüllü gastronomi yazarı ve yemek fotoğrafçısı şef Aydan Üstkanat’ın, leziz tariflerini kaleme aldığı “Çanak” adlı kitabın tanıtımı Pancar Deposu’nda yapıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yöresel lezzet ve ürünlerin tanıtımı ve kitabın hayata geçirilmesindeki süreci anlattı. Yemek kültürünün, yaşanılan coğrafya ile doğrudan bağlantılı olduğunu söyleyen Erdem, “Yaşadığınız coğrafyanın endemik yapısı, orada yaşayan insanların mutfak kültürünü de belirler. Ege’de ot yemeklerinin, Güneydoğu’da et yemeklerinin ağırlıkta olması gibi. Anadolu her bakımdan o kadar zengin bir yapıya sahip ki, bu durum mutfak kültürümüze de yansımış durumda. Osmanlı mutfağının zenginliği, bugün hala tüm dünyada bilinen bir gerçektir. Bizim geleneksel mutfak kültürümüzde tencere yemekleri vardır ve sağlıklı olan beslenme tarzı da budur zaten” dedi.

Çanak adlı kitabın yazarı şef Aydan Üstkanat da konuşmasında projenin gelişim süreci ve içeriği hakkında bilgiler verdi.

Hibya Haber Ajansı